Samenwerking arbeidsmarkt VVNL/SFV en Koninklijke Luchtmacht

De aanhoudende arbeidsmarktkrapte in Nederland zorgt ook voor unieke samenwerkingen. Sinds enkele maanden werkt Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL)/Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV) namelijk samen met de Koninklijke Luchtmacht bij het werven van nieuwe arbeidskrachten/reservisten.

Infodag Luchtmacht Bewaking en Beveiliging
Een aantal VVNL-leden (Alpha Security, VGN Group en Young Security) bezocht donderdag 25 januari de infodag Luchtmacht Bewaking en Beveiliging op vliegbasis Volkel. Om bezoekers informatie te geven over het vak particuliere beveiliging. En meer te vertellen over de mogelijkheid om werken bij een beveiligingsbedrijf te combineren met een flexibele baan als militair dankzij de Reservistenregeling van VVNL/SFV. Zo vertelde reservist Jeroen Hoogland (Alpha Security) over de voordelen en afwisseling in werkzaamheden als coördinator bij een beveiligingsbedrijf en het zijn van reservist.

Reservistenregeling
Ruim 75 bezoekers uit heel Nederland kwamen naar de infodag op de vliegbasis in Noord-Brabant. Ze kregen vooral uitleg over wat bewaken en beveiligen bij de Luchtmacht inhoudt en wat er van je verwacht wordt. Toch komen veel kandidaten uiteindelijk niet (meteen) in aanmerking voor een baan bij deze Luchtvaarttroepen. Bijvoorbeeld vanwege strenge keuringen en tests. Een baan bij een VVNL-beveiligingsbedrijf is dan een goed alternatief. Ook vanwege de speciale Reservistenregeling die er is met het ministerie van Defensie.

  • Interesse om – in het kader van de Reservistenregeling – eens mee te gaan naar een infodag op vliegbasis Volkel? Laat het weten en stuur een mail naar beleid@veiligheidsdomein.nl.
  • Download hier de VVNL-flyer voor bezoekers van de infodag.


Recente Berichten

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Blueline Security Services

Schrijf je in voor de nieuwsbrief