Gedragscode

Leden van de Vereniging Veiligheidsdomein Nederland – VVNL (voorheen VBe NL) houden zich aan de Gedragscode-VVNL vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 12 juni 2018. Leden brengen offertes uit conform de – bij de Gedragscode gevoegde – algemene verkoopvoorwaarden, dan wel voorwaarden die inhoudelijk minimaal gelijk zijn. Op 26 januari 2017 heeft VVNL (toen nog VBe NL genaamd) de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend die is gekoppeld aan de gedragscode. Bedrijven, lid van VVNL hoeven deze code niet apart te ondertekenen, want dit is al namens hen gedaan door VVNL.

Het doel van VVNL is een gezonde concurrentiemarkt op basis van kwaliteit en innovatie, waarbij de ondernemer en zijn beveiligers centraal staan.

Voorzitter Peter Hoes van VVNL: “Hiervoor moet de kwaliteit en prijs in een realistische verhouding tot elkaar staan en het ‘cowboygedrag’, de oneerlijke lage prijzen, verdwijnen. Wij streven er al 20 jaar naar om de doorgeschoten marktwerking tegen te gaan. De code sluit daarom goed aan op onze vereniging en we willen hiermee het verantwoordelijkheidsgevoel van alle betrokken partijen aanspreken.”

Veiligheid wordt afgestemd door transparante en zorgvuldige afspraken waar goede samenwerking een vereiste voor is. De criteriumeisen van afspraken voor leden zijn vastgesteld in onze gedragscode met daarbij algemene verkoopvoorwaarden.