‘Bewaken en beveiligen, dat is wel de rode draad’

Het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (cao Veiligheidsdomein) kent al een aantal jaren de speciale Reservistenregeling. Wat dat inhoudt? Met het ministerie van Defensie zijn goede afspraken gemaakt voor – toekomstige – werknemers van VBe NL-bedrijven die naast hun baan op flexibele basis als militair aan de slag willen. Jeroen Hoogland is zo’n reservist. Sinds kort werkt hij drie dagen per week als coördinator vluchtelingen opvanglocaties voor het Haarlemse beveiligingsbedrijf Alpha Security. Maar hij is ook sergeant van het 20 Natresbataljon in Noord-Holland.

Je bent als reservist teruggekeerd bij je oude werkgever?
“Dat klopt. Jaren geleden ben ik als beroepsmilitair afgezwaaid en als horecaportier fulltime gaan werken voor Alpha Security. Vervolgens werd ik teamleider horeca en zorgbeveiliging, maar uiteindelijk stapte ik over naar een baan bij een andere werkgever. Na een aantal jaren kreeg ik behoefte aan werk met meer regelmaat, maar ik wilde wel parttime militair blijven. En dat kon bij Alpha Security, dankzij het reservistenbeleid. De afwisseling tussen een ‘gewone baan’ en reservist zijn vind ik interessant.’

Wat is het voordeel van reservist zijn?
“De vaardigheden die je bij Defensie leert, zoals leidinggeven, omgaan met stress, vooruitdenken en snel schakelen, die komen me ook van pas tijdens mijn werk. Daarnaast blijf je ook fit, want je moet je conditie op pijl houden. Voor Defensie heeft het ook voordelen. Want de ervaring die je als reservist in het bedrijfsleven opdoet, zorgt voor meer kennis en een bredere kijk op dingen. Bewaken en beveiligen, dat is in mijn geval wel de rode draad: als reservist én als werknemer van Alpha Security.”

Wat doe je als reservist?
“Het is heel flexibel en divers wat je kunt doen. Je kunt als reservist namelijk solliciteren op verschillende functies. Sinds een jaar zit ik bij de bewakingseenheden van de Luchtmacht, als wachtcommandant. En volgende maand geef ik als instructeur bijvoorbeeld een driedaagse training aan jongeren. Daarnaast sta je als reservist elk jaar een aantal uren op de schietbaan. En je wordt fysiek gecheckt om inzetbaar te blijven. Maar je krijgt altijd ruim van tevoren een rooster van Defensie, zodat je werkgever op tijd weet wanneer je er niet bent.”

Unieke skillset & groen hart
Oud-militair Peter Hoes, voorzitter van VBe NL en eigenaar van Alpha Security, ziet als werkgever van Jeroen vooral voordelen: “Je leert bij Defensie een unieke skillset die je ook kunt toepassen tijdens je reguliere baan. En het zorgt bij werknemers voor afwisseling in hun werkzaamheden. Maar dat is als beveiligingsbedrijf niet de enige meerwaarde van het Reservistenbeleid. Je wordt als werkgever, in tijden van arbeidsmarktkrapte, aantrekkelijk voor een groot potentieel: mensen die deels als militair willen (blijven) werken. En Defensie kan in de toekomst ook uitstromende beroepsmilitairen actief aandragen bij een (beveiligings)bedrijf met een groen hart. Een plek waar gelijkgestemden werken. Want die voormalige beroepsmilitair keert dan misschien ooit terug als reservist. Deze wederkerigheid is in het belang van Defensie én van werkgevers in het veiligheidsdomein.”

———-

Wat is een reservist eigenlijk?

Reservisten zoals Jeroen zijn militairen die op flexibele basis in dienst zijn bij Defensie. Dat kan variëren van een paar uur per week tot een paar dagen per maand. Reservisten zetten zich in voor vrede en veiligheid. In Nederland, en soms ook daarbuiten. Bijvoorbeeld als beveiliger, cyberspecialist, projectcoördinator of erewacht. Iedereen kan reservist worden; militaire ervaring is in veel gevallen niet nodig. Slaag je voor de fitheidstest en de psychologische en medische keuring? Dan start je met de basisopleiding.

  • Wil je meer weten over een functie als reservist, bijvoorbeeld bij het Korps Nationale Reserve (Natres) van de Landmacht? Kijk dan hier voor een actueel overzicht van events. De eerstvolgende voorlichtingsdagen zijn woensdag 12 april in Havelte, donderdag 20 april in Brunssum en zaterdag 29 april in Ritthem en Harskamp.
  • Hier vind je een overzicht van andere infodagen.
  • Klik hier voor een overzicht met webinars en online events.


Reservistenregeling
Het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein ontwikkelt binnen de cao Veiligheidsdomein activiteiten op het gebied van scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt. Voorzitter Leon Vincken: “De unieke Reservistenregeling van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein en het ministerie van Defensie is ontstaan op verzoek van werkgevers: als doorstroomkans en als oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt. Met steun van sociale partners VBe NL en vakbond AVV is het mogelijk dit reservistenbeleid als cao-regeling uit te voeren.” In de regeling staat praktische informatie voor werknemers (reservisten) en werkgevers. En afspraken over inzetbaarheid, arbeidsvoorwaarden, financiële voorwaarden en verantwoordelijkheden. Vincken: “Bedrijven die lid zijn van VBe NL en de cao Veiligheidsdomein toepassen, kunnen van de Reservistenregeling gebruikmaken. Een win-winsituatie op meerdere fronten.”


(foto’s: ministerie van Defensie)

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief