Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein

Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein – de opvolger van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca – is een nieuw en belangrijk kwaliteitsinstrument van het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV). Ondernemers in het veiligheidsdomein kunnen hiermee aan opdrachtgevers, maar ook aan stakeholders zoals justitie, gemeenten en politie, laten zien dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld in onze branche. Het Kwaliteitslabel draagt hiermee bij aan kwaliteit en transparantie; kernwaarden van de Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL). 

Sectorbreed Kwaliteitslabel
De focus ligt naast evenementenbeveiliging ook op reguliere beveiliging en verkeersregeling. Kortom: een sectorbreed Kwaliteitslabel dat garant staat voor kwalitatieve diensten die passen bij de diversiteit aan dienstverlening – op het gebied van service, veiligheid en beveiliging – van VVNL-leden.

 

De certificatie van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca vond plaats door een onafhankelijke instelling: Stichting N’Lloyd.

Doel

Het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein versterkt met een kwaliteitslabel niet alleen de professionaliteit, gelijkwaardigheid en transparantie in de beveiligingsbranche, het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein:

  • Informeert en ondersteunt de politie in haar taken;
  • Informeert de inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid;
  • Biedt gemeenten de mogelijkheid om haar wettelijk instrumentarium uit te breiden;
  • Biedt opdrachtgevers en hun klanten betrouwbaarheid;
  • Brengt de visie van multidisciplinaire partijen bijeen;
  • En zorgt voor continue kwaliteitsverbetering.