9% loonstijging voor medewerker/beveiliger veiligheidsdomein

AVV: De Democratische Vakbond en Vereniging Veiligheidsdomein Nederland – VVNL (voorheen VBe NL) hebben tijdens de recente loononderhandelingsronde een nieuw akkoord gesloten over salarisstijgingen in 2024 in de cao Veiligheidsdomein.

Wat verandert er zoal?

  • Forse stijging salaris van minstens 9%: het uurloon voor medewerkers die meer dan het wettelijk minimumloon verdienen, stijgt vanaf 1 maart 2024 met 8,67%. Ook wordt de kilometervergoeding verhoogd tot 23 cent per km – dankzij een stijging van het fiscale maximum – en wordt de sociaal fondspremie SFV voor alle bedrijven gelijkgesteld. Werknemers gaan er hierdoor gemiddeld nog eens 0,35% op vooruit. Ook stagiaires krijgen er €100,- per maand bij.
  • Stijging wettelijk minimumloon: 15,29%
   De loonstijging bij medewerkers die in december 2023 het wettelijk minimumloon verdienen bedraagt zelfs 15,29%. Dit wordt mede veroorzaakt doordat het minimumloon vanaf 2024 gebaseerd wordt op een werkweek van 36 uur.
  • Harmonisatie loonlijnen crowd en regulier
   Om onderlinge salarisverschillen – tussen crowdmedewerkers en reguliere beveiligers – te verkleinen, komen alle functies vanaf 1 maart 2024 in hetzelfde loon-functiegebouw. Crowd- en kantoormedewerkers krijgen hierdoor een extra loontrede. Functies worden gelijkwaardig beschreven in één loontabel en het functiegebouw wordt door een extern bureau herijkt. De standaardnorm van 40 uur per week wordt verlaagd naar 38 uur per week. Voor medewerkers die hun werkuren aanpassen aan de nieuwe standaardnorm van 38 uur, is de salarisstijging 3,07% (als gevolg van 2 uren per week minder werken tegen hetzelfde salaris).

 

Beter af met cao Veiligheidsdomein
Leon Vincken, directeur VVNL: “Tijdens een extra ingelaste algemene ledenvergadering in september heeft 90% van de aanwezige leden ingestemd met onze voorstellen. Vervolgens hebben we ze gepresenteerd aan onze partner het AVV en zijn we samen tot een definitief akkoord gekomen. Een akkoord dat aantoont dat we de meest competitieve cao hebben in de sector. Hard nodig, gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Met de cao Veiligheidsdomein was je, ben je én blijf je ook in de toekomst beter af. Als ondernemer en als werknemer.” René Koorn, onderhandelaar namens AVV: De Democratische Vakbond, spreekt van een terechte waardering van het werken in het Veiligheidsdomein en is blij dat er meer gelijkheid ontstaat tussen de verschillende disciplines.

Lees hier het volledige loononderhandelingsakkoord van AVV: De Democratische Vakbond en VVNL. De inhoudelijke onderhandeling over de cao Veiligheidsdomein vindt plaats voor het einde van de looptijd in oktober 2024.

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief