Veiligheidsdomein blijft betere cao: ‘Join our club’

“Een mooie club met teamspirit”, noemde voorzitter Peter Hoes VBe NL onlangs in een interview (vanaf 3 februari ook te lezen in de nieuwe editie van het vakblad Security Management). “Arbeidskrachten die Nederland veiliger maken: nú is het tijd om te kiezen voor één van onze VBe NL-leden. Join our club”, voegt directeur Leon Vincken daaraan toe. “Want onze cao Veiligheidsdomein blijft voor medewerkers de betere cao, ook na het akkoord dat de Nederlandse Veiligheidsbranche (NVB) gisteren heeft bereikt met de vakbonden.”

Cao PB: een korte samenvatting
In de cao Particuliere Beveiliging van de NVB was voor 2023 een loonsverhoging afgesproken van 14,5%. Maar in oktober werd aan leden van de vakbonden voorgelegd om akkoord te gaan met 6% minder loon: 8,5% loonstijging (in plaats van 14,5%). In november werd duidelijk dat vakbond CNV hiermee niet akkoord ging. Vervolgens is maandenlang opnieuw onderhandeld. Het resultaat: de 6% loonverhoging wordt pas vanaf 2024 verrekend.

Cao Veiligheidsdomein blijft beter cao
Het verschil tussen beide cao’s loopt nu al een aantal jaren op. Want arbeidskrachten die werken voor VBe NL-organisaties – en daarom vallen onder de cao Veiligheidsdomein – verdienen in 2023 wederom meer dan hun collega’s die werken onder de andere cao. In bovenstaand rekenvoorbeeld zelfs duizenden euro’s op jaarbasis. Bij VBe NL blijft de afspraak van 17% loonstijging – gemaakt met partner AVV: de Democratische Vakbond – gewoon van kracht. Vincken: “Medewerkers in het veiligheidsdomein verdienen een eerlijk verhaal én een sterk loon. Verplicht worden om minder uren te werken, en dat via een omweg uiteindelijk zelf betalen, hoort daar niet bij.”

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief