Rechter RvS kent voorlopige voorziening toe aan VVNL-leden

Dispensatie blijft voorlopig van kracht

De Raad van State heeft twee voorlopige voorzieningen – aangevraagd door VVNL – vandaag procedureel toegekend tijdens de zitting in Den Haag. De inhoudelijke behandeling van het geschil over ontheffing (dispensatie) van de algemeen verbindendverklaring cao Particuliere Beveiliging en het toepassen van de cao Veiligheidsdomein (over de periode 2019-2021 en 2021-2023) doet de Raad van State op donderdag 6 juni. Dit betekent voor VVNL-bedrijven, die al dispensatie hebben, dat de eigen cao Veiligheidsdomein voorlopig van kracht blijft.

Cao Veiligheidsdomein
Leon Vincken, directeur VVNL: “We zijn blij dat de rechter inziet hoe complex de materie is en de zaak inhoudelijk gaat behandelen tijdens een uitgebreide bodemprocedure. We hebben er alle vertrouwen in dat ook tijdens die zitting duidelijk wordt dat VVNL-bedrijven – gelet op de diversiteit aan flexibele, lokale en regionale diensten die ze aanbieden – recht hadden en nog altijd hebben op een eigen cao Veiligheidsdomein.”

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief