VVNL en SFV lanceren Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein

Vereniging Veiligheidsdomein Nederland (VVNL) en het Sociaal Fonds Veiligheidsdomein (SFV) hebben gisteren tijdens de algemene ledenvergadering in Vianen een hernieuwd keurmerk gepresenteerd: het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein.

Kwaliteitslabel
Met het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein kunnen VVNL-leden – en andere beveiligingsbedrijven – voortaan op een transparante manier aantonen dat hun organisatie voldoet aan strenge normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld in het veiligheidsdomein. Houders van het Kwaliteitslabel staan – na een positieve beoordeling door een onafhankelijke certificeringsorganisatie – in een openbaar register op jouwveiligheidsdomein.nl. Ook ontvangen ze het logo Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein om te vermelden in hun communicatie en het bijbehorende certificaat.

Kwaliteit en transparantie
Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein is de opvolger van het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca. De focus ligt vooralsnog op bedrijven die particuliere beveiligers inzetten in alle varianten van manbeveiliging; in de toekomst ook op verkeersregeling. VVNL-directeur en SFV-voorzitter Leon Vincken: “Het Kwaliteitslabel is een hernieuwd en belangrijk kwaliteitsinstrument van werkgevers én werknemers. Het draagt bij aan het waarborgen van kwaliteit en transparantie: kernwaarden van onze vereniging. En het zorgt voor een positieve uitstraling en een professioneel imago van onze sector.”

Lerend label
Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein is een lerend label. Belanghebbenden – zoals inspecties, politie en justitie – worden periodiek betrokken bij de evaluatie van het kwaliteitsinstrument. De regeling wordt iedere 3 jaar door een onafhankelijke organisatie getoetst op functionaliteit en betrouwbaarheid. Vincken: “En houders van het Kwaliteitslabel moeten uiteraard elk jaar gesignaleerde verbeterpunten doorvoeren in hun werkzaamheden.”

Hét kwaliteitsbewijs
Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein moet volgens VVNL-voorzitter Peter Hoes uiteindelijk hét kwaliteitsbewijs worden in de veiligheidssector. “Want dat zijn we inmiddels aan onze stand en aan onze stakeholders en partners verplicht. Ons Kwaliteitslabel toont niet alleen aan dat iemand zakendoet met een kwalitatief goed bedrijf. Maar minstens net zo belangrijk: ook met een integer bedrijf.” Het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein houdt tijdens de audits rekening met eventuele ontheffingen als een beveiligingsbedrijf op onderdelen al gecertificeerd is.

  • Kijk hier voor meer informatie over het Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief