ALV VBe NL: herbenoeming penningmeester & snelle opmars AI

Ondanks het warme weer en het drukke evenementenseizoen bezochten veel VBe NL-leden gisteren in Vianen de tweede algemene ledenvergadering (ALV) van VBe NL in 2023. Punten op de agenda onder meer: de actuele ledenstand (216!), ontwikkelingen in het veiligheidsdomein – zoals de modernisering van de Wpbr- én de herverkiezing van penningmeester Joost van den Boorn.

Goed ingevoerd
Intergarde-ceo Van den Boorn is als penningmeester – en vice-voorzitter – van VBe NL niet alleen ‘een kundige financiële man die op een begrijpelijke manier alle cijfers duidt’, aldus voorzitter Peter Hoes. Hij is door zijn jarenlange staat van dienst ook goed ingevoerd in alle facetten van de vereniging. Kennis die uitstekend van pas komt bij cao-ontwikkelingen en (juridische) procedures. Joost van den Boorn werd dan ook unaniem herbenoemd als penningmeester voor een nieuwe termijn van 3 jaar.

AI in het veiligheidsdomein
Techkenner en data-expert Job van den Berg nam de aanwezige leden mee in de razendsnelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. De veelgevraagde spreker en co-founder van ai.nl gaf de ondernemers in het veiligheidsdomein concrete voorbeelden hoe ze bijvoorbeeld ChatGPT kunnen inzetten in hun bedrijf. Zijn stelling: “Met de juiste AI-tools kan een gemiddelde professional 20% tijdwinst boeken.” Voor álle VBe NL-leden is er een digitaal exemplaar van zijn vorige week verschenen boek ‘Kunstmatige intelligentie in 60 minuten’.

Actuele ontwikkelingen
Na de pauze werd uitgebreid stilgestaan bij de arbeidsmarktkrapte en de behoefte aan regelgeving die past bij de diversiteit aan diensten van de leden en de flexibele inzet van veiligheidspersoneel. Ook het onlangs gepubliceerde Position paper VBe NL Wpbr kwam ter sprake. VBe NL is de afgelopen maanden intensief betrokken geweest bij de aanzet tot het moderniseren van de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (Wpbr). Directeur Leon Vincken lichtte de verenigingsstandpunten toe en benadrukte dat het een ‘dynamisch’ document is waarover de komende tijd nog volop zal worden gediscussieerd met alle leden.

De informatieve en inspirerende algemene ledenvergadering van VBe NL werd afgesloten met een smakelijk (netwerk)buffet.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief