Rechter vonnist in voordeel VBe NL

De rechtbank Midden-Nederland heeft vandaag uitspraak gedaan in het kort geding (spoedprocedure) aangespannen door de Nederlandse Veiligheidsbranche en haar vakbonden FNV en CNV tegen VBe NL en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (die VBe NL-leden dispensatie heeft verleend van de algemeen verbindend verklaarde cao Particuliere Beveiliging).

Uitspraak
Inzet van de procedure: opschorting van de dispensatie voor de cao Veiligheidsdomein van VBe NL en vakbond AVV, vooruitlopend op de inhoudelijke beroepsprocedure. De rechter heeft de eis van de Nederlandse Veiligheidsbranche en haar vakbonden afgewezen. Dat betekent dat voor VBe NL-leden de cao Veiligheidsdomein van toepassing blijft. De uitspraak is een voorlopig oordeel. De inhoudelijke beroepsprocedure vindt eind augustus plaats.

Reactie VBe NL
VBe NL-directeur Leon Vincken: “We zijn tevreden met deze uitspraak. De rechter bevestigt hiermee namelijk opnieuw dat er geen dringende reden is om onze cao Veiligheidsdomein niet meer te dispenseren voor onze leden. Onze cao Veiligheidsdomein biedt namelijk arbeidsvoorwaarden die goed aansluiten bij de flexibele, diverse, lokale en regionale diensten van VBe NL-leden. De cao Particuliere Beveiliging van de Nederlandse Veiligheidsbranche is opgesteld vanuit de behoefte van de drie grootste beveiligingsorganisaties van Nederland.”

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief