VBe NL verwelkomt 200ste lid: Buwalda Security

Buwalda Security uit Emmen is het 200ste lid geworden van de Vereniging Beveiligingsorganisaties Nederland (VBe NL). Om deze mijlpaal te vieren brachten directeur Leon Vincken en beleidsmedewerker Jelwin van Heugten vandaag een bezoek – met taart – aan het Drentse beveiligingsbedrijf. Ook overhandigde de VBe NL-directeur aan eigenaresse Hélène Buwalda een cadeaucheque voor haar personeelsleden. Vincken: “VBe NL is één van de snelst groeiende mkb-verenigingen van Nederland. Ik weet zeker dat Buwalda Security een welkome toevoeging is aan onze brancheorganisatie. Als professioneel, gastvrij en lokaal geworteld beveiligingsbedrijf zullen ze zich écht thuis voelen bij onze club.”

————-

Buwalda Security: 200ste lid VBe NL
‘Ik ben vooral trots op mijn team’

Als zelfstandig beveiliger had Hélène Buwalda uit Emmen één droom: ooit haar eigen beveiligingsbedrijf beginnen. In 2017 was het zover met de allereerste opdracht: de beveiliging van een festival in de oude dierentuin van Emmen. Zes jaar later is Buwalda Security het 200ste lid van branchevereniging VBe NL.

Gefeliciteerd! Waarom heb je eigenlijk voor VBe NL gekozen?
“Ik heb veel positieve verhalen gehoord en gelezen over VBe NL. Ik was lid van de VEB, maar daar was ik niet tevreden over. Bij VBe NL zijn de lijnen kort: je vraagt iets en krijgt snel antwoord. Dat heb ik zelf de afgelopen tijd al gemerkt. En alle andere leden, die beschouw ik als collega’s, niet als concurrenten. Je kunt van elkaar leren en met elkaar samenwerken.”

Een ‘persoonlijke aanpak en een vriendelijk team’ staat op je website. Wat kun je vertellen over je bedrijf? “De beginperiode was wel beladen. Die eerste klus die we als bedrijf draaiden was op de verjaardag van een hartsvriendin die het jaar daarvoor was overleden en me altijd had gesteund tijdens het opstarten van Buwalda Security. Met een mooi, maar ook dubbel, gevoel heb ik die dag gewerkt. Ik ben inmiddels vooral trots op het team om me heen: we hebben zo’n 14 gemotiveerde mannen en vrouwen in dienst. Jong en oud door elkaar. De jongeren leren veel van de ouderen. En de ouderen worden jeugdig gehouden door de jongeren. Een mooie mix. Elke medewerker past goed binnen het team: mensen hebben onderling een klik en zijn sociaal. Er heerst hier geen machocultuur. En er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dat vind ik erg belangrijk.”

Welke beveiligingsopdrachten voeren jullie uit?
“We beveiligen veel opvanglocaties, zoals in Ter Apel en Hoogeveen. De nachtbeveiliging van City Hotel De Jonge in Assen. Maar ook evenementen zoals het Truckfestijn in Balkbrug, Hapjes Dag in Dedemsvaart, Alles Kids in Drenthe, het Regenboogfestival Emmen en het Glazen Huis Emmen – een initiatief van de lokale omroep.”

Werk je zelf ook nog mee?
“Bij sommige ‘eigen’ klussen uit het verleden ga ik nog steeds mee. Omdat het erg druk is, of omdat opdrachtgevers erom vragen. Maar ik moet soms leren loslaten en die opdrachten overlaten aan mijn medewerkers. Al houdt het je ook scherp als je af en toe meedraait op de werkvloer. Dan weet je sneller wat er speelt.”

Wat is je doel voor de komende jaren?
“Ik hoop nog iets meer te groeien als bedrijf. Bijvoorbeeld door meer te focussen op objectbeveiliging en mensen op te leiden. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, op eigen kracht. Maar mezelf ontwikkelen, dat blijft ook altijd een doel. Ik kom niet uit een ondernemersfamilie en leer nog elke dag.”

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief