Nieuws van onze leden

Wat deden (de medewerkers van) onze VBe NL-leden de afgelopen tijd? Een korte impressie:

 • Contract met Ahoy
  Afgelopen week bezochten 112.424 tennisliefhebbers de 50e editie van het ABN AMRO Open in de Ahoy in Rotterdam. Medewerkers van PROFI-SEC zorgden ervoor dat het toernooi veilig verliep en iedereen gastvrij werd ontvangen. Tijdens elke wedstrijd op het centercourt zat zelfs een beveiliger achter de umpire. Het beveiligingsbedrijf uit ’s Hertogenbosch en de Ahoy werken al jaren samen. Vorige week tekenden beide partijen een 3-jarig contract: PROFI-SEC wordt de preferred partner als het gaat om gastvrije veiligheid.

 • Vuurdoop nieuwste MCCU
  TEC Veiligheid uit Zelhem, een onderdeel van Globe Security Services, biedt MCCU’s (Mobiele Communicatie en Camera Units) aan als ondersteuning voor evenementen en festivals in Nederland. Inmiddels heeft het bedrijf 5 mobiele camera units voor een nóg betere dienstverlening op het gebied van camerabewaking. De nieuwste stond – in opdracht van Techno Traffic Control – begin februari bij het WK Veldrijden in Hoogerheide om ondersteuning te bieden op het gebied van communicatie en de toestroom van bezoekers. ‘Bij krapte op de arbeidsmarkt in de evenementensector, kun je waar mogelijk gebruikmaken van ondersteunende middelen’, aldus TEC Veiligheid.

 • Succesvol winterfestival
  In februari stonden beveiligers en servicemedewerkers van More2Safety (Almere) met veel plezier op het Albrands Winterfestival in Rhoon. Mede dankzij hun inzet is het evenement – ‘een kneiterkoud muziekfestival met toffe DJ’s, heerlijke foodtrucks en heel veel winterpret’ – sfeervol, prettig én veilig verlopen.

 • Conferentie Den Haag
  In Den Haag, de stad van vrede en recht, heeft Hofstad Security vorige week bijgedragen aan de beveiliging van het evenement REAIM 2023: een conferentie over verantwoord gebruik van artificial intelligence (AI) in het militaire domein. Het evenement vond plaats in het World Forum.

 • Belang opvangbeveiliging groot
  Het aantal opvanglocaties voor asielzoekers blijft stijgen in Nederland. En de behoefte aan goede bewaking is nog nooit zo groot geweest. ‘Hoe kunnen we deze centra het beste helpen?’, vraagt het Zwijndrechtse Maximum Security (Maximum Group) zich af. ‘We maken gebruik van geavanceerde beveiligingsapparatuur om de locaties te beschermen. Daarnaast zorgen we ervoor dat beveiligers 24/7 aanwezig zijn, zodat zij altijd paraat staan om in te grijpen bij noodgevallen. Maar: beveiliging van opvanglocaties is niet alleen gericht op de fysieke veiligheid, ook op het creëren van een veilige en comfortabele omgeving voor de bewoners.’

 • Beveiliging carnaval
  Op veel plekken in het land komen feestvierders op dit moment nog bij van de afgelopen carnavalsdagen. Ook voor beveiligingsbedrijven was het een drukke periode. Zo verzorgden de beveiligers van Intergarde en Polygarde uit Maastricht de beveiliging van het grootste carnavalsevenement van Meerssen: Top 111. En centralisten van Service Centrale Nederland (Landgraaf) werden voorafgaand aan carnaval goed geïnstrueerd ‘op welke verklede figuren ze wel of niet actie moesten ondernemen’.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief