De grote doorbraak

We naderen weer het einde van het jaar. Het jaar van de grote doorbraak? Het besef daalt goed in bij iedereen dat onze wereld op een kantelpunt staat. Of dat ook werkelijk zo is, zal de toekomst moeten uitwijzen.

Vrieskou
We springen van crisis naar crisis en zoeken overal houvast. De politiek is verworden tot onnavolgbare one (wo)man shows, praatprogramma’s vullen onze hersenen met oeverloze herhalingen van standpunten. En buiten wacht ons – nu de Sint is vertrokken – vrieskou. Ooit was er een tijd dat we hier smachtend naar uitkeken. Nu kijken we vooral naar onze energierekening. Nee, niet de gevolgen voor het klimaat, maar onze portemonnee blijft leidend, in the end.

Primaire behoefte
Ben je ondernemer in het veiligheidsdomein, dan is dat bij jou waarschijnlijk niet anders. Winst onder aan de streep is bittere noodzaak om te bestaan en te kunnen investeren in je bedrijf. In nieuwe methoden en technieken, in de mensen om je heen. Ondernemerschap daagt je volop uit in de overgang naar 2023. Over klandizie geen klagen. Want veiligheidsvraagstukken nemen alleen maar toe in onzekere tijden. Veiligheid is naast voeding en gezondheid een primaire behoefte. Het is oorlog, lontjes zijn kort, mein und dein zijn glashelder, ‘samen’ is mistig en ver weg.

Kodak-moment
Onze arbeidskrachten gaan hierin voorop. Eisen worden harder en hoger. Loonstijgingen met dubbele cijfers zijn ongekend. Privépotjes voor pensioen en zelf bepalen wanneer, waar en voor wie je werkt, dat is hot. Ga je daarin als ondernemer niet mee, dan geef ik je nog twee of drie decennia voordat het over en sluiten is. Maar who cares, als je dan je schaapjes al op het droge hebt – en je aandelen goed hebben geboerd. Dan rest na jou de zondvloed, toch? Maar… wie komt er na jou? Is er wel eenzelfde ‘na jou’ in deze sterk veranderende wereld. Misschien zitten we nu in een ‘Kodak-moment’: een doorbraak naar een nieuwe tijd. Een tijd waarin geloof in samen weer centraal komt te staan. De kracht van het individu wordt opgeteld bij het geheel. En respect voor anders zijn wordt omarmd en bestempeld als uitdagend en kansrijk.

Grootste ondernemersclub
In het veiligheidsdomein doen en kunnen we niet anders. Onze klanten eisen dit, onze integriteit vraagt hierom en onze professionals maken het waar. Samen zijn we daarom VBe NL: de grootste ondernemersclub van het land op het gebied van veiligheid. En juist daarom vallen we op. Mijn – onze – ambitie van 200 leden wordt binnenkort gerealiseerd. Trots en dankbaar kijk ik dan ook vooruit. Samen met mijn teamgenoten: Anita, Jelwin, Jerome, Peter, Joost, Ilse, Danco, Ad, Toussaint en Jaap. VBe NL beleeft geen doorbraak in 2023, VBe NL is sinds jaren Dé Grote Doorbraak van het Veiligheidsdomein. Ons ‘Kodak-moment’ ligt al achter ons. De ondernemers die dát weten, maken wie we zijn.

Dank aan alle leden voor een mooi 2022 en dank voor het vertrouwen in het nieuwe jaar dat klaarstaat.

Leon Vincken – directeur VBe NL

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief