Cao Veiligheidsdomein 2021-2024

Werknemers stemmen in met ruim 17% loonsverhoging

Samen met de AVV: De Democratische Vakbond heeft de VBe NL een nieuw akkoord bereikt aangaande de cao Veiligheidsdomein voor een looptijd van drie jaar (2021-2024). Werknemers konden t/m maandag 12 september stemmen. Het akkoord is met ruime meerderheid aangenomen en nu officieel bekrachtigd en gepubliceerd.

Salarissen stijgen met 17%

Salarissen zullen in de nieuwe cao met ruim 17% stijgen. Mogelijk wordt deze stijging nog hoger als de inflatie toeneemt. Ook is er meer keuze in vrije dagen, gaat het persoonlijk ontwikkelingsbudget omhoog en wordt de kilometervergoeding verhoogd. Werkgevers maken grote stappen om werknemers vast te houden en aan zich te binden. AVV: De Democratische Vakbond maakt dit allemaal mogelijk en steunt de Vereniging voor Beveiligingsorganisatie in de juridische procedure voor de positie van de unieke cao Veiligheidsdomein. Leon Vincken, directeur VBe NL: “werknemers hoeven bij ons niet in een actiestand om hun verhaal te halen of ruimte te krijgen voor meer regie over hun werktijden en professie. Dat is een vanzelfsprekendheid. De AVV maakt dit mede mogelijk door ook alle werknemers een stem te geven.”

Cao van de toekomst

De cao Veiligheidsdomein is de breedsectorale cao voor alle functies in crowdmanagement en beveiliging. Vooral het continue ad hoc karakter van kortdurende opdrachten voor bedrijven maakt naast de inzet van vaste krachten dat er ook veel ruimte geboden moet worden aan flexibele inzet. In ruil ontvangt iedereen een hoog salaris, meer zeggenschap over werktijden en een ruimer pensioen. Niet langer bepaalt een klein aantal vakbondskaderleden en bestuurders wat er in de cao staat maar juist alle werknemers hebben bij AVV: De Democratische Vakbond een stem.

Bekijk de cao Veiligheidsdomein 2021-2024 

Lees het onderhandelingsakkoord hier.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief