Artikel over agressie tegen verkeersregelaars in de Kampioen

In het ANWB-ledenblad Kampioen wordt stilgestaan bij de toenemende agressie tegen beroepsverkeersregelaars. Leon Vincken, directeur van VBe vertelt in het artikel over deze vergeten groep professionals.

Deze verkeersregelaars oefenen een door de overheid uitbestede politietaak en staan te vaak bloot aan agressie. VBe NL wil een lans breken voor deze doelgroep in politiek Den Haag én bovenal bedrijven die verkeersregelaars inzetten bij elkaar brengen.

“Verkeersregelaars moeten ook als hulpverleners behandeld worden door de overheid,” aldus Leon in het artikel. “Daders van agressie tegen hulpverleners zoals verkeersregelaars mogen niet wegkomen met een taakstraf. Er komt een proef met bodycams voor de verkeersregelaars. Dan wordt het wegverkeer continu gefilmd en dat verhoogt de pakkans bij incidenten.” Download hier het hele artikel ‘Woedend om een stopteken’ uit Kampioen nr 1, januari 2022.

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief