Hoop

De laatste loodjes is een bekend begrip. Vraag is of we inderdaad aan deze laatste zware metalen toe zijn.

Sprak ik twee weken terug nog over het kleine stapje uit de crisis, dit stapje blijkt intussen tot stilstand te komen. Een zware domper voor alle bedrijven betrokken bij grotere evenementen. We blijven voorlopig op dit deel nog op slot. En helaas ziet de berichtgeving ondanks het optimisme van onze demissionaire premier er met potlood positief uit. Ervaring leert inmiddels ook dat valse hoop tijdens een crisis niet goed uitpakt. Hoe mooi de boodschap ook politiek wordt verpakt.

Duidelijker antwoord

Ondernemers verdienen een duidelijker antwoord en niet een crisisuitgang die bepaald wordt door de politieke constellatie van het moment. Het gepolder tijdens een crisis is desastreus. Maar voor wie schrijf ik dit. Het is bekend in de wereld van veiligheid. Duidelijke heldere instructie die een uitgang wijzen waar je als vanzelf heen “genudged” wordt. Bewegwijzgering, verlichting, teksten, allen met dezelfde boodschap vanaf aanvang tot aan het einde. Dit beleid vraagt veel van ondernemers die niet vooruit kunnen plannen, anders dan het over een andere boeg gooien. Zich versterken op andere deelgebieden en nieuwe ontginnen. Ook daar heerst crisis omdat de concurrentie toeneemt en niet iedereen daarop zit te wachten. We hebben er alles over kunnen lezen in de diverse #fakenews berichten en aanvallen op de integriteit van ondernemers en professionals in onze sector.

Optimisme niet loslaten

Toch moeten we het optimisme niet loslaten. Dat zullen we als VBe NL dan ook blijven uitstralen met de start van de nieuwe cao onderhandelingen voor onze eigen sterke cao Veiligheidsdomein, gedragen door alle werknemers en niet alleen van het instrument van een aantal vakbondskaderleden van vakbonden op Schiphol. Die zich helaas geen moeite nemen om zich te verdiepen in de feiten en het wel best vinden als hun collega’s en zijzelf 1000 EUR per jaar minder verdienen. Tja…

Doorgaan

Een dezer dagen worden alle werknemers op wie de cao Veiligheidsdomein van toepassing is weer voor de derde keer uitgenodigd om mee te doen aan de onderhandelingen voor de nieuwe cao. Ja, we gaan door en zullen samen met onze collega’s van vakbond De Unie ook deze ronde weer laten zien dat je als werknemer in het veiligheidsdomein de boot hebt gemist als je niet werkt bij een werkgever met deze cao. Alle werknemers hebben een stem en voorzien ons van de nodige input naar nóg betere arbeidsvoorwaarden. Wil je ook weten waarom deze cao zoveel beter is? Kijk dan eens op de site van ons sociaal fonds.

Intussen, tegen beter weten in, kruisen we de vingers en hopen dat de Deltavariant op vakantie blijft, Pfizer toch uiteindelijk meer dan 38% beschermt, de zorg in de ziekenhuizen niet onder druk komt en de potlood van onze premier in een pen veranderd. Een pen niet voor een regeerakkoord maar voor ondernemers die een premier willen ontmoeten die zonder politieke overwegingen voor mkb-ondernemingen in het veiligheidsdomein open blijft staan.

 

Leon Vincken
Directeur

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief