Belastingschuld beveiligingsbedrijven 27 keer maandwinst

ABNAMRO becijfert in haar onderzoek dat beveiligingsbedrijven voor 27 keer hun maandwinst in de schuld staan bij de belastingen.

Evenementen en horeca op slot

Voor VBe NL is dit geen verrassing. De branche onderzoekt momenteel met haar eigen benchmark de ontwikkelingen van het eerste zware coronajaar. Evenementen en horeca waren in 2020 grotendeels op slot. De overheid wilde, ondanks herhaalde verzoeken, niet investeren in de branche. Personeel kwam thuis te zitten en de 90% flexkrachten uit de evenementen zijn niet meer opgeroepen. Een groot deel is elders aan het werk en is de branche voorgoed kwijt. Voor een volledige herstart van het festivalseizoen zal nog veel opgeleid moeten worden. Niet alle festivals zullen kunnen rekenen op voldoende beveiligingsondersteuning, de vraag is of deze dan nog wel door kunnen gaan. De ondernemers hebben tot nu weten te overleven door alle steunmaatregelen in te zetten die voorhanden zijn. Ook is samenwerking gezocht met bedrijven die door corona tijdelijk extra beveiliging noodzakelijk hadden, zoals in de detailhandel of bij de teststraten. Door de interne flexibiliteit is het mogelijk gebleken voor de meeste bedrijven het hoofd boven water te houden. De belastingschuld doemt op als een grote grijze donderwolk.

Langdurig uitstel tot kwijtschelding is de enige oplossing

Directeur Leon Vincken: “Goed dat dit inzicht er is. De signalen zijn intern bekend. We zijn blij dat het evenementenseizoen weer langzaam van start gaat en dat ook de horeca weer de inzet van onze mensen nodig heeft. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. Langdurig uitstel tot kwijtschelding is de enige oplossing. De winstmarges in deze sector zijn zeer laag, het is geen vetpot. Zonder vooruitzicht op een goed eigen inkomen is er geen toekomst.”

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief