Onze helden

De vierde golf is een feit. Grafieken zijn deze dagen helder. Maar ook de zon die gloort en de testsamenleving die op springen staat. Ik schreef er in mijn vorige blog ook al over. Iedereen staat in de startblokken of is al vertrokken. Het is surrealistisch als je tegelijkertijd de drama’s in de gezinnen en op de overvolle intensive cares voorbij ziet komen. Twee werelden.

Polarisatie

Dat zien we om ons heen steeds meer. Samen de schouders er onder is toch vooral een roep om met iedereen rekening te houden en niet met de belangen van enkelen. Deze polarisatie zien we overal om ons heen. Het eigen gelijk dat iedereen wil uitoefenen. Dat raakt direct onze veiligheid. Als er geen samen en luisteren met begrip en gevoel is dan verworden we tot elkaars tegenpolen en vergroten dit verder uit. Terwijl het juist in deze tijden om verbinden gaat.

De juiste richting is de weg naar verbinden. En in harmonie binnen afspraken met respect. De kerncompetentie van onze helden, van onze mensen in de frontlinie. Zonder vragen hard aan het werk en het hoofd koel houden bij alles en iedereen die voor zijn eigen gelijk gaat en daarmee de veiligheid van onze samenleving als geheel schaadt. Deze helden dat zijn ook onze vrouwen en mannen. Dag in nacht uit, 24/7 en zo meteen als de eerste festivals weer hun deuren openen.

Zware tijd

Vreemd zal het zijn, festivals met een virus dat nog steeds fors om zich heen grijpt wereldwijd. Dat vergt extra aandacht voor nieuwe procedures en protocollen. Het publiek is meer dan een jaar thuis geweest en heeft een zware tijd achter de rug. Onze helden die gebleven zijn staan klaar. Maar we hebben ook nieuwe helden nodig. Helden die ons veilig door de nieuwe toekomst heen loodsen. Veel oude helden zijn in de tussentijd ets anders gaan doen. Het wordt nog een hele puzzel om straks ieder festival te bedienen. Reden dat we nu volop moeten investeren in breed opleiden, een aantrekkelijke cao met een goed pensioen en samenwerking met andere disciplines in het veiligheidsdomein. Met inmiddels meer dan 150 leden en een groot aantal in de wacht heb ik er alle vertrouwen in dat onze helden er staan als ze geroepen worden.

SBS6 Helden van Nu

Op zondag 25 april om 16.30 uur is een aantal van onze helden te zien vanuit onze vestigingsplaats in Maastricht. SBS6 brengt ze in beeld in het programma Helden van Nu en laat zien dat werken in het veiligheidsdomein een van de mooiste plekken is om als held een bijdrage aan onze samenleving te leveren. Kijken dus!

 

Leon Vincken
Directeur

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief