Aanpassing cao Veiligheidsdomein officieel van kracht

Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft VBe NL laten weten dat de afgesloten cao Veiligheidsdomein vandaag gepubliceerd wordt op de website van het ministerie. Hiermee is de tussentijds aangepaste cao Veiligheidsdomein officieel van kracht.

Looptijd 1 oktober 2019-1 oktober 2021

Eerder sloten VBe NL en vakbond De Unie de cao Veiligheidsdomein met een looptijd van 1 oktober 2019-1 oktober 2021. In december 2020 zijn tussentijdse wijzigingen afgesproken zoals een aantal redactionele aanpassingen en afspraken over zelfstandigen zonder personeel en reservisten. In februari 2021 werd, na een korte loonpauze door de coronacrisis, overeenstemming bereikt over een loonstijging van 1,83% per 1 april 2021. Daarnaast wordt de crowdmanagement premiebijdrage aan het sociaal fonds voor 2021 éénmalig verlaagd van 0,8% naar 0,5%. Deze laatste aanpassing is tevens verwerkt in de Cao Sociaal Fonds Veiligheidsdomein. Met deze loonstijging blijft de Cao Veiligheidsdomein koers houden op een voor werknemers en werkgevers arbeidsvoorwaardenpakket dat financieel voor werknemers stevig beter blijft uitpakken. Meer regie over de werktijden, een leerrekening en betaalde mantelzorg, naast doorstroomkansen in het brede veiligheidsdomein.

Download de aangepaste Cao-Veiligheidsdomein-2019-2021-ttw-mrt21

 

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief