Alles is anders

Een jaar verder en wat is het verlangen groot om weer terug te keren naar die tijd van voor COVID-19, aldus directeur Leon Vincken in zijn blog.

Iedereen is het moe, maar ook velen ervaren groot verdriet in hun nabijheid. Om ons heen lijkt zich een andere werkelijkheid af te spelen. Verkiezingen, klimaat, geweld en een schokkend interview van Harry en Meghan. En de beurzen wereldwijd weerspiegelen een groot paradijs van altijd maar hoger. Intussen voert menig bedrijf een gevecht om de COVID-19 eindstreep te halen.

Pakken we de draad weer op?

Wat is er te zien achter die eindstreep? Barst het grote feest van samenzijn, op vakantie gaan en kopen dan los? Pakken we de draad op als vanouds? Daar lijkt het in ieder geval wel op. Ook gedurende deze crisistijd zien we weinig aanzet tot verandering. Behalve de ontdekking dat we ook goed ons leven kunnen inrichten met wat afstand en gebruik van internet. Voor een groot deel van de samenleving lijkt minder woon-werkreizen en meer thuis werken eraan te komen. Natuurlijk heeft dat ook invloed op de B2B waaronder beveiligen. Maar de snelheid waarmee betwijfel ik zeer. We zijn toch gewoontedieren en houden vast aan onze bekende veilig geleken posities van voor de storm. Dak gerepareerd, stevige pannen en een paneel voor extra energie en een milieubijdrage en klaar. Dat geldt ook voor de gemiddelde ondernemer. Innovatief veranderen is niet voor iedereen weggelegd.

Groot tekort

De verwachtingen rondom veiligheidsinzet blijven dan ook onverminderd hoog met een groot tekort voor de toekomst en nog grotere vraag naar flexibele en wendbare ondernemingen. Ondernemingen die zich snel moeten kunnen aanpassen aan de vraag en wijzigende omstandigheden. Van feesten tot economische herordening tot grillige wensen door het veiligheidsgevoel. Onbegrijpelijk dat er in de sector afspraken worden gemaakt over minder werken voor ouderen zonder te kijken naar alternatieve inzet binnen de breedte van de veiligheidsbranche. Gelukkig kiezen wij juist voor investeren op alle leeftijden en lopen ook niet weg voor de ouderen onder ons. Niet voor niets doen we op basis van het pensioenakkoord eerst een sectoranalyse om samen met werknemers te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Online academie

Het blijft immers zaak om te investeren in kwalitatief en tevreden personeel dat een toekomst kan opbouwen in onze branche. Werkgevers staan hier klaar voor in onze groeiende club van inmiddels 150 (!) leden. Binnenkort start aanvullend de online academie voor werknemers en lanceren we met De Unie het brede Kwaliteitslabel Veiligheidsdomein. VBe NL blijft bouwen aan vertrouwen in gelijkheid, kwaliteit en transparantie voor, tijdens en na COVID-19 voor alle bedrijven en hun werknemers. Dat doen we samen en laten dit niet bepalen door enkelen gedreven door stakeholders en belangen die ver af staan van onze kernwaarden.

Snelst groeiende branchevereniging

Het grootbedrijf dat geen heil zien in de inzet van zzp’ers, flexibele inzet van werknemers of die geloof hechten aan louter alleen technische oplossingen om ons veiligheidsgevoel te beantwoorden. Hetgeen nogmaals duidelijk is gemaakt in onze recente rechtszaak over de cao-dispensatie. Onze bedrijven zijn anders van opzet en inrichting omdat de B2B dit van ons vraagt en dat is juist wat we laten we zien met VBe NL. En voor wie het nog niet helder ziet: zoek eens contact met iemand uit de veiligheidsclub van 150 of bel gewoon met mij en ik neem u mee in de snelst groeiende branchevereniging in het Veiligheidsdomein van Nederland!

Leon Vincken
directeur VBe NL

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief