Avondklok zorgt voor extra werk leden VBe NL

De ingevoerde avondklok betekent extra beveiligingsopdrachten voor leden van VBe NL. Dat bleek op de deze week gehouden online Algemene Ledenvergadering.

Corona-ontwikkelingen

Met afschuw werd gereageerd op de rellen van afgelopen dagen. Leden zagen de opdrachten enorm stijgen in steden waar de rellen plaatsvonden. Vanwege de kenmerkende flexibiliteit van VBe NL-leden kon hierop goed worden gereageerd. Directeur Leon Vincken: “Vooral in deze coronatijd is de toename van uitvragen financieel gunstig. Voor de leden blijft het vooralsnog een zware tijd, velen hebben inmiddels hun bedrijfsvoering aangepast om te kunnen overleven. Enkele ondernemers lopen tegen beperkingen aan van de financiële maatregelen van de overheid; VBe NL lobbyt voor deze leden.”

Zzp’ers welkom

Tijdens het bespreken van de actualiteiten werd in de Algemene Ledenvergadering medegedeeld dat de statuten formeel zijn gewijzigd waardoor zzp’ers zich nu kunnen aansluiten bij dé grootste branchevereniging voor bedrijven in het Veiligheidsdomein. Aan de leden is verzocht om de zzp’ers waar zij mee samenwerken uit te nodigen voor de vereniging middels deze Brief van VBe NL. Voorzitter Peter Hoes gaf aan dat hij binnenkort met zijn netwerk van zzp’ers een vergadering houdt over VBe NL.

Cao-ontwikkelingen

De onderhandelingen over de loonontwikkeling met vakbond De Unie volgen in februari. Directeur Leon Vincken heeft leden inzicht gegeven in de marktcijfers en inzicht geboden in de mogelijke hoogte van de loonstijging. Daarnaast is er gesproken over de dispensatieverlening voor de eigen breed sectorale cao Veiligheidsdomein. Op 19 februari is de rechtszaak waar de Nederlandse Veiligheidsbranche tegen de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid procedeert over de dispensatieverlening, VBe NL is derde-belanghebbende. VBe NL heeft er alle vertrouwen in dat de minister een goed besluit heeft genomen. Er ligt één brede cao voor alle werkzaamheden van ondernemers in het Veiligheidsdomein. Lokaal, ad hoc en flexibel met perspectief en eigen ruimte voor werknemers en werkgevers goed toepasbaar.

Vereniging

Ondanks de coronapandemie is de vereniging het afgelopen jaar verder gegroeid. VBe NL kent per 1 januari 2021 in totaal 134 leden. Ook de eerste maand van het jaar kloppen weer ruim tien bedrijven aan om mee te doen en te bouwen aan een stevig ondernemersveiligheidsnetwerk.

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief