Feest – het grootse vaccinatiefestival van start

De vaccinatie is vandaag begonnen. Leon Vincken gaat in zijn blog hierop in.

Het grootste festival dat Nederland ooit gekend heeft is van start. Een festival met honderden locaties. Grote hallen, festivalterreinen tot kleinschalige ontmoetingsplaatsen zijn de komende maanden ingericht voor de opvang van 10 miljoen bezoekers met heel veel medische support. Een meerdaags evenement zoals we het nog nooit hebben meegemaakt in Nederland. Bezoekers kunnen terecht voor optredens van BioNTech/Pfizer of Moderna. Er zijn ook nog tal van verrassingsoptredens. Ja het nationale vaccinatie circus is van start.

Crowdmanagement

Met bijzondere aandacht volg ik de ontwikkelingen sinds de uitbraak van deze pandemie en de aanpak die in alle opzichten naast het medische een component gemeen heeft met ons dagelijkse werk: crowdmanagement. Grote publieksstromen die moeten worden ondersteund om op de juiste wijze, met afstand, met mondkapje en vooral met veel geduld, aanwijzingen te volgen om veilig door deze pandemie heen geloodst te worden. Of het nu voor dagelijkse boodschappen is, de bouwmarkt, noodzakelijke opvang in het ziekenhuis of voor de nu gestarte vaccinatie. Laat dit nu voor Nederland een unieke kwaliteit zijn die we in onze evenementensector zeer goed doorontwikkeld hebben. Ervaring van jaarlijkse honderden festivals van groot tot klein staat Nederland ter beschikking. Festivals waarbij één zaak centraal staat: de bezoekersstroom en veiligheid daarvan. Crowdmanagement en evenementenbeveiliging van hoog niveau.

Iedereen een smile, relaxed

Wat kunnen we hiervan leren? Daarvoor hoeven we maar één ding te doen en dat is OMdenken en de vaccinatie en alle lockdownvarianten als een feest organiseren. Iedereen een smile, iedereen relaxed. Werknemers in de evenementensector allemaal aan het werk en bovenal: snel geregeld, veiligheid gegarandeerd en op iedere willekeurige locatie in Nederland in te richten. Logistiek organisatietalent is er voldoende, voor de veiligheid zorgen onze bedrijven.

Ja, het is feest. Een geweldige start van 2021! VBe NL met haar ruim 130 leden staat als grootste ondernemersorganisatie in het veiligheidsdomein klaar om ook dit vaccinatiefeestjaar tot een succes te maken.


Leon Vincken
Directeur

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief