D-Scan BV krijgt gunning op Schiphol

EDD-opleiding en inzetbedrijf D-Scan BV heeft de gunning gekregen op perceel 3 voor de inzet van PSD-speurhonden (Passenger Screening Dogs) op luchthaven Schiphol.

Dit bedrijf is onderdeel van Andor Security Service, lid van VBe NL. De werkzaamheden van de PSD-speurhondenteams zullen gezamenlijk uitgevoerd worden met beveiligingsmedewerkers van G4S. G4S is momenteel leverancier op (een gedeelte van) dit perceel en heeft de gunning gekregen van het gehele perceel 3 en 4. De werkzaamheden omvatten de controle van passagiers en handbagage door speciaal opgeleide EDD-honden (Explosive detection dogs).

Extra beveiligingsmaatregel

Dit alles als extra beveiligingsmaatregel voor de luchthaven. De honden zijn getraind om verschillende soorten en hoeveelheden explosieven op te sporen. D-Scan BV krijgt deze opdracht voor tenminste vier jaar. De werkzaamheden starten op 3 december 2020. Het geeft het bedrijf de gelegenheid om een bijdrage te leveren aan een veilige omgeving voor passagiers en iedereen die betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken op luchthaven Schiphol.

“Betrouwbare partner”

“Wij zijn geen nieuwkomer op de luchthaven,” aldus algemeen directeur Danco van der Ley. “Afgelopen jaren hebben wij ruimschoots bewezen dat D-Scan een betrouwbare partner is voor diverse opdrachtgevers voor het veilig verklaren van luchtvracht.  D-Scan biedt al geruime tijd de totaaloplossing voor het afwikkelen van de gehele vrachtscreening. D-Scan heeft de erkenning van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid als EDD (Explosive Detection Dogs) gecertificeerd opleidings- en inzetbedrijf onder toezicht van de KMAR (Koninklijke Marechaussee). Daarnaast is het bedrijf in het bezit van een eigen Dual View L3 X-Ray-apparaat voor screening van luchtvracht die niet door de EDD kan of mag worden gedaan.

Landelijke beveiligingsorganisatie

D-Scan BV is onderdeel van exploitatiemaatschappij Andor Security Service BV. Dit bedrijf (ruim honderd medewerkers) is sinds 2004 een landelijk opererende beveiligingsorganisatie en marktleider op het gebied van hondenbewaking door Surveillance Diensthonden en overige disciplines zoals: Explosive Detection Dog (EDD)-Speurhond Explosieven, Narcotic Detection Dog (NDD)-Speurhond Narcotica en Stowaway Search Dog (SSD)-Speurhond Verstekelingen.

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief