Geen voorrang veiligheidssector bij test op coronavirus

VBe NL is zeer teleurgesteld over de weigering van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) werknemers in de veiligheidssector voorrang te geven bij het testen op het coronavirus.

VBe NL had hierom in september in een brief (Link naar nieuwsbericht) aan minister Ferd Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) gevraagd. VBe NL kreeg al in september signalen dat er door de coronamaatregelen een capaciteitstekort voor onder andere particuliere beveiligers ontstond. Normaal gesproken levert verkoudheidsklachten geen probleem op voor de capaciteit, maar het kabinet adviseert iedereen met verkoudheidsklachten thuis te blijven. Dit heeft grote gevolgen voor de capaciteit van bedrijven in de veiligheidssector. Naast het voorrang op testen vroeg VBe NL in de brief aan het kabinet een uitzondering te maken voor het thuisblijfadvies bij verkoudheidsklachten.

Afgewezen

Beide verzoeken zijn in een brief door minister De Jonge afgewezen. De minister verwacht dat de testcapaciteit snel zal worden uitgebreid. Verder ziet hij de uitzondering voor leraren en zorgpersoneel als een tijdelijke maatregel. Directeur Leon Vincken van VBe NL is teleurgesteld en snapt het besluit niet. “De veiligheidssector is juist in deze dagen van essentieel belang voor het soepel laten verlopen van onze maatschappij. Ziekteverzuim en ontbrekende testcapaciteit eisen hun tol. Het lijkt wel of het kabinet de veiligheid verengd tot onderwijs, boetebeleid en toegang tot ziekenhuizen. Met circa 50.000 werknemers wordt dagelijks de keten van veiligheid in onze samenleving gegarandeerd. Met gezondheid zonder veiligheid belanden we van de regen in de drup.”

VBe NL zal het kabinet blijven aanspreken op deze verantwoordelijkheid en blijven aandringen op testcapaciteit en erkenning van de veiligheidssector als vitale sector.

 

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief