VBe NL: geef particuliere beveiliging voorrang bij testbeleid

Vanochtend was onze directeur Leon Vincken op BNR over de aanscherping van de coronamaatregelen.

Hij sprak met presentator Bas van Werven over de inzet van de beveiliging nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt en de tweede lockdown een feit is. Vincken zei in de uitzending dat het verbod op alcoholverkoop na acht uur ’s avonds professionele inzet van beveiligers noodzakelijk maakt: “Je wilt niet dat de cassière of verkoper in een lastige discussie verzeild raakt met de klant. De professionele beveiliger is hiervoor opgeleid.”

Grotere vraag

VBe NL ziet een grotere vraag voor ondersteuning in supermarkten en roept ook de detailhandel op om vooral gebruik te maken van de particuliere beveiliging bij het voeren van hun deurbeleid. Net als bij de vorige lockdown is dit wettelijk een taak van de particuliere beveiliging en niet van bijvoorbeeld vrijwilligers. De grotere uitvraag betekent enig soelaas voor de vele duizenden werknemers die nu door verbod op evenementen en sluiting horeca noodgedwongen thuiszitten. We zien echter ook dat iedereen nu weer thuiswerkt. Met deze nieuwe lockdown hebben andere bedrijven weer minder beveiligingspersoneel nodig.

Testbeleid

Tegelijkertijd blijven er grote zorgen over het testbeleid. Vincken op BNR: “We roepen de minister van Justitie nogmaals op om er voor zorg te dragen dat er voorrang komt voor beveiligers in het testbeleid. Het publieke domein stopt niet bij de private voordeur, de veiligheidsketen stopt niet na politie en BOA.” Het tekort aan testcapaciteit en te lange duur evenals de quarantaine-maatregelen zorgen ervoor dat het verzuim onnodig hoog oploopt en daarmee de continuïteit van veiligheid in gevaar kan brengen.

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief