Duidelijke regels nodig voor mondkapjesverplichting

VBe NL maakt zich zorgen over een eventuele mondkapjesplicht en wil, als die plicht er komt, duidelijke regels.

Dat zegt directeur Leon Vincken in een interview met nieuwsbureau ANP.  Volgens VBe NL hebben veel burgers een nogal kort lontje, ze vrezen meer agressie en geweld als mensen “nog meer in hun persoonlijke levenssfeer worden beperkt.”

Zoektocht

“Als we met zijn allen mondkapjes moeten gaan dragen in binnenruimtes, dan zal dat in het begin nog een zoektocht zijn”, denkt Leon Vincken. Op dit moment geldt het dringende advies om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Het is niet verplicht. “Juist dat het een advies is, leidt tot verwarring”, vindt Vincken. Dat kan weer leiden tot meer agressie en geweld. “Dat hebben we van de zomer gezien, met het gedoe op de stranden.”

Volgens Vincken is de eigenaar van een private ruimte, zoals een winkelcentrum, verantwoordelijk voor de naleving van coronaregels. Vincken vindt dat bedrijven hiervoor professionele beveiligers moeten inschakelen. “Die zijn getraind om hiermee om te kunnen gaan. We zien nog teveel vrijwilligers.”

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief