VBe NL blij met opstarten evenementenseizoen

VBe NL is verheugd dat het kabinet besloten heeft om het evenementenseizoen weer op te starten.

Zou eerst nog sprake zijn van lege pleinen deze zomer, nu mag lokaal weer kermis, braderie en buurtfeest gegeven worden. Ook sportwedstrijden en grote evenementen starten weer. Nog niet als vanouds en ook met de nodige beperkingen en extra anderhalvemeter maatregelen. Voorbereiding, handhaving en toegangscontroles zal gepaard gaan met inzet van de particuliere beveiliging. Medewerkers kunnen weer aan de slag, bedrijven kunnen plannen maken om samen met organisatoren passende anderhalvemeter veiligheidsplannen te maken. Deze ontwikkeling geeft lucht en weer enig toekomstperspectief.

Anderhalvemeter protocol

Voor het veiligheidsdomein heeft VBe NL een anderhalvemeter protocol ontwikkeld als eerste handleiding. Dit protocol wordt op dit moment samen met werknemersvertegenwoordiger De Unie getoetst bij medewerkers en zal daarna ter goedkeuring aan een interdepartementale werkgroep onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voorgelegd worden. Alle bedrijven zullen deze vervolgens hanteren. Het protocol is een goed hulpmiddel voor de uitvoering van de anderhalvemeter afstand die cruciaal blijft, ook tijdens beveiligingswerkzaamheden.  

Maatregelen

Het blijft verboden om te schreeuwen en zingen tijdens een evenement of sportwedstrijd. Het virus is nog volop aanwezig en dit past bij het tegengaan van verspreiding. Ook is er bij grotere evenementen sprake van registratie, gezondheidscheck en zitplaatsenverplichting. Leon Vincken, directeur VBe NL: “Het zijn niet langer de lege pleinen die ik voorspelde voor deze zomer, ze worden gelukkig weer vol, al zal het er stiller en rustiger zijn dan we gewend waren. Maar het is goed nieuws. Onze leden kunnen weer ondernemen samen met evenementenorganisatoren en laten zien hoe zij vanuit hun veiligheidsbril invulling weten te geven aan het opstarten van dit bijzondere seizoen”.  

Omzet

De omzet van leden is op het onderdeel evenementen en horeca de laatste maanden helemaal stil gevallen. VBe NL maakt zich samen met De Unie sterk om dit omzetverlies maximaal te kunnen opvangen met een extra fonds om zo ook medewerkers zoveel mogelijk te blijven binden. De vraag is of dat voldoende gaat lukken. Veel medewerkers zitten thuis en worden niet meer opgeroepen voor werkzaamheden. Ook zijn er ontslagen. De lockdown betekende voor 10.000 medewerkers geen tot minder werk. Het sneller opstarten van de werkzaamheden draagt in ieder geval bij tot een beperking van het omzetverlies.  

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief