VBe NL sluit zich aan bij alliantie van evenementenbouwers 

VBe NL heeft zich aangesloten bij het initiatief evenementenbouwers.

Dit is een alliantie opgezet om samen met de overheid stappen te zetten op weg naar wat weer kan, weer mag, weer veilig is.  “Wij willen straks graag weer de samenleving ontspanning bieden, dat is onze passie! Altijd al geweest. Niet alleen omdat we daar zo goed in zijn en omdat we het leuk vinden, maar ook vanwege het maatschappelijk belang dat door onze evenementen gediend wordt. Plezier! Op een voor het publiek en onszelf verantwoorde manier”, aldus het pamflet van Evenementenbouwers. 

Schouder aan schouder

“Schouder aan schouder zijn we in staat en van plan een nieuwe toekomst voor onze evenementen in te richten. We koesteren die ambitie omdat we ons verantwoordelijk voelen voor ons publiek en onze branche. Gezamenlijk en samen met de overheid willen we festivals, wedstrijden, voorstellingen, evenementen, kortom: vermaak, cultuur, recreatie en sport teruggeven aan de liefhebbers. Op een manier die – zoals in het verleden altijd al ons uitgangspunt was – veilig en gezond is voor iedereen. We gunnen onze artiesten en atleten weer de podia waar hun virtuositeit in volle glorie straalt.”

Bij dit initiatief zijn verschillende organisaties aangesloten: sport, cultuur en entertainment: van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden en uiteraard de VBe NL, de branchevereniging voor het veiligheidsdomein.

Protocol VBe NL

Het initiatief sluit aan bij het eerder gepubliceerde concept protocol Veiligheidsdomein door VBe NL voor de anderhalvemetereconomie. Het protocol is inmiddels bij veel beveiligingsbedrijven bekend. Is uw collega nog niet op de hoogte, informeer hen. Het protocol wordt via Digi-C aan alle werknemers vallend onder de cao Veiligheidsdomein voorgelegd. Samen werken we aan een uitvoerbaar veiligheidsdomein, samen met de alliantie willen we ons voorbereiden om gedoseerd en beheersbaar bezoekers te verwelkomen. 

Noodfonds voor beveiliging

Een nieuwe toekomst voor de evenementensector is van groot belang. De economische pijn wordt voor allerlei partijen in de sector steeds groter. Om een nieuwe toekomst voor de evenementensector te starten dient het veiligheidspersoneel behouden te worden, zonder beveiliging zijn er immers geen evenementen. Vorige week schreef Leon Vincken, voorzitter van Sociaal Fonds Cao Beveiliging, in de brief aan de Stichting van de Arbeid dat er dringend extra financiële maatregelen beschikbaar gesteld moeten worden voor het behoud van de sector. Vincken: “Wij zien hier een taak voor alle betrokken organisaties, het gaat hier om vele banen die compleet verdwijnen als er geen aanvullende maatregelen worden genomen. Dit zal niet alleen een tegenslag zijn voor de medewerkers maar ook voor de hardwerkende Nederlanders waarvan de vrijetijdsbesteding en ontspanning beperkt zal worden doordat deze uitgaans-uitlaatklep verdwijnt.”

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief