VBe NL lanceert protocol Veiligheidsbranche voor anderhalvemetereconomie

Vandaag (18 mei) publiceert VBe NL het concept Protocol Veiligheidsbranche.

Hierin staan afspraken voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, medewerkers en bezoekers hoe de particuliere veiligheidsbranche in de anderhalvemetereconomie zijn activiteiten veilig kan uitvoeren. Het protocol wordt na afstemming met vakbond De Unie voorgelegd aan een interdepartementale werkgroep onder leiding van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) voor verbetersuggesties. Dan is het protocol definitief ter zelfregulering van de branche. VBe NL publiceert het concept nu al omdat in het veld grote behoefte is aangezien er nu steeds meer Covid-19 gerelateerde protocollen verschijnen.

Gevolgen anderhalvemetereconomie

Voor beveiliging, crowdmanagement en verkeersregeling is het van belang dat hun opdrachtgevers kennis kunnen nemen over de gevolgen van de anderhalvemetereconomie en de invulling van de in te huren particuliere veiligheidsdiensten. Bestaande opdrachten kunnen met dit protocol gebruikt worden om het gesprek aan te gaan over gewenste aanpassingen. Het is daarmee een ‘zachte afspraak’ van de Veiligheidsbranche met noodzakelijke aandachtspunten en te maken afspraken. Zodat iedereen, van betrokken medewerkers tot bezoekers, samen veilig blijven en besmetting met en verspreiding van het coronavirus maximaal wordt voorkomen.

Medewerkers werkzaam bij VBe NL-bedrijven worden binnenkort geraadpleegd over hun ervaringen in deze periode en het daarbij behorende protocol.

Download: Concept Protocol – Veiligheidsbranche

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief