VBe NL: ‘Schouder aan schouder met onze leden’

Achter en voor de schermen is VBe NL volop zichtbaar voor leden. Een overzicht.

Leden van VBe NL worden wisselend geraakt door het corona-virus. De gezondheid van medewerkers en hun naasten blijft hierbij voorop staan. De RIVM-richtlijnen worden in acht genomen met het oog op de vitale beroepen waartoe de beveiliging behoort. Achter en voor de schermen is VBe NL volop zichtbaar voor leden, stakeholders en pers. Dagelijks raadplegen leden de branchevereniging met praktische vragen en ondersteuning. VBe NL is vooral zelf actief in gesprek met haar leden. Per regio organiseert VBe NL videoconferenties waarin voorzitter Peter Hoes de leden meeneemt in de actualiteit en in gesprek gaat over de toestand in de regio. Peter Hoes: “Een luisterend oor en het aandragen van ondersteuning of het wegwijs maken in de wirwar van steunmaatregelen. De leden waarderen dit zeer.”

Gevolgen eigen personeel en bedrijf

Het nieuws buitelt de laatste weken over elkaar heen. Was het in de beginfase vooral de ontwikkeling rondom de verspreiding van het virus, daarna kwam de focus voor beveiligingsorganisaties meer te liggen op de gevolgen voor het eigen personeel en de gevolgen voor het bedrijf. Net voor het uitbreken van de crisis heeft VBe NL een nieuwe VBe NL-app gelanceerd om directer en snel contact te kunnen leggen met de leden. Met het bedrijf Bundeling is hiervoor samenwerking gezocht.

Leden staan nu direct met elkaar in verbinding door individuele- en groepschats. Nieuwsitems worden in pushberichten gedeeld waardoor leden informatie en tools snel kunnen toepassen. Geen lange verhalen, maar to the point, info met verwijzingen en praktische downloads. Het is voor een aantal leden nog even wennen, intussen zien we een toename van het gebruik en de berichten worden goed gelezen. Duidelijk is dat het verenigingswerk ook anders ingericht moet worden. Fysieke vergaderingen zijn niet mogelijk.

Steun van Rutte

Dat ons nieuws goed gelezen wordt, blijkt ook in de social media. Het compliment voor beveiligers gemaakt door premier Rutte op zijn vrijdagse persconferentie is meer dan 5000x gelezen:

Tekst gaat verder onder de video

https://www.facebook.com/VBEnl/videos/210861343500764/

 

Het beste nieuws van deze week raakt helaas even naar de achtergrond: het taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars. Hiervoor had VBe NL een sterke lobby gevoerd en met succes. Dan het meer recente nieuws over het deurbeleid in de detailhandel. Een fenomeen dat inmiddels alle kanten opschiet en waarbij VBe NL constateert dat wet- en regelgeving met alle gemak er even minder toe doet. Achter de schermen overleg met politie en detailhandel. Voor de schermen publiciteit, opsporen en handhaven. Geen cowboy-gedrag in de beveiliging. De tijden van Wild West zijn we allang gepasseerd en ook tijdens een crisis leunen we op onze stevige fundamenten.

Laatste updates

Intussen publiceren we vandaag aan onze leden de laatste updates van de economische maatregelen: de 8010 SBI-code is opgenomen, de kredietopslag is verlaagd naar 2% en ook DGA’s komen in aanmerking voor tegemoetkoming.

Goed nieuws en slecht nieuws, het zal deze maanden zo blijven. Zeker met de grote onzekerheden die we hebben rondom de verspreiding van het virus. Wat inmiddels veel weg heeft van een apocalyptische filmserie op Netflix, met iedere dag een nieuwe aflevering. Hoe worden we immuun, zijn er beschermingsmiddelen, testen we goed, welke bedrijven gaan het redden, zijn er nog evenementen dit jaar, word ik of mijn gezin/omgeving noodlottig geraakt? VBe NL staat als netwerkorganisatie bij al deze en nog niet voorziene vragen dicht bij haar leden en hun werknemers. Peter Hoes: “We staan schouder aan schouder met onze leden en samen zijn we onderdeel van dit verhaal. We schrijven de bladzijde van het script van morgen en wie weet bepalen we daarmee de inhoud van de afloop in positieve zin voor ons allen.”

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief