Verbod taakstraf bij geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars

Goed nieuws in deze crisistijd: de ministerraad heeft ingestemd met een taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars.
VBe NL heeft hier lang op aangedrongen en actief geparticipeerd om dit te bereiken. Zo is er onder meer overleg geweest met  minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur & Waterstaat) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Beveiligers en verkeersregelaars hebben een functie in handhaving van de openbare orde en veiligheid. Leon Vincken, directeur VBe NL: “Erkenning en een duidelijk stevig signaal. Iedere vorm van geweld kan nu stevig worden bestraft met celstraf en niet langer een taakstraf. Je blijft gewoon van onze mensen af en volgt hun aanwijzingen op! Ik kan het niet duidelijker stellen.” Het wachten is nu op het advies van de Raad van State en verdere behandeling in de Tweede en Eerste Kamer. VBe NL heeft alle vertrouwen in het overnemen van dit standpunt van het kabinet.

Lees hier het officiële bericht van het kabinet over taakstrafverbod

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief