Code ‘1,5 meter’

Oproep van directeur Leon Vincken in zijn blog: blijf op 1,5 meter van elkaar!

De aanwijzing van anderhalve meter kan niet indringender worden gecommuniceerd in deze coronacrisis. Blijf op minstens 1,5 meter afstand van elkaar wanneer je noodgedwongen naar buiten moet! Een sms-alert moest er gisteren voor worden rondgestuurd. Signaalborden langs de weg en oproepen bij parken en natuurgebieden. Parkeerplaatsen worden afgesloten. Grenzen met buurlanden sluiten en supermarkten trekken strepen bij kassa’s. En toch! Het lijkt op vele plekken wel een festival. Daar kennen we gelijksoortige signalen, informatieposters-borden, aanwijzingen, doorstroomgebieden en aanpak om drukte te voorkomen.

Gezag

Wat nu bij alle maatregelen ontbreekt is toch het geüniformeerde gezag. Op festivals en in het uitgaansleven worden aanwijzingen ondersteund door onze beveiligers en verkeersregelaars. Die helpen bezoekers de noodzaak van de aanwijzingen op te volgen. Anders zou ieder festival eindigen in een chaos. Dat extra zetje, dat stukje gezag en vriendelijk doch dwingend attent maken helpt. Zo werkt het nu eenmaal met publiek. Het is een combinatie van maatregelen die tot een noodzakelijke gedragsverandering op korte termijn kunnen leiden. We zien het op sommige plekken ook al gebeuren waar onze beveiligers ondersteunend worden ingezet.

Samen

Of het voldoende zal zijn moet nog blijken. Hier en daar klinkt een positief signaal. In Brabant en de ziekenhuizen zetten we ons schrap. Het what-if is een serieus scenario dat zich in de wereld voordoet. Nederland pakt het als een van de weinige landen nog minder streng aan en blijft een appèl doen op samen deze crisis bestrijden. Iedereen draagt bij. Dus 1,5 meter en blijf thuis!

Onmisbaar

Het is spannend, de gevolgen voor al onze bedrijven zijn desastreus. Het persoonlijke leed in vele gezinnen komt hard binnen. Veel mensen zijn in deze tijd ook bang of voelen zich alleen. Anderen krijgen juist extra energie om elkaar te helpen en steunen. Dat geldt ook voor beveiligers die op cruciale locaties actief zijn. In de frontlinie. Ook zij, net als alle werknemers in de zorg, zijn in deze fase een onmisbare schakel voor onze veiligheid en gezondheid.

Inzet

Beste beveiliger, verkeersregelaar, brandwacht of installateur en centralist, we hebben je nodig deze maanden! Dank en respect voor al je inzet en begrip voor als het nu even anders gaat en moet en soms zelfs dat je thuis moet blijven omdat dit grote event nu andere inzet verlangt.

Intussen roep ik nogmaals onze overheid en alle veiligheidsregio’s op: zet onze mannen en vrouwen in daar waar Nederland een extra zetje 1,5 meter nodig heeft.

En aan iedereen: 1,5 meter doe mee, daar redden we levens mee!

Leon Vincken,
Directeur

Recente Berichten

NVB veroorzaakt onnodig onrust

The Protection Company BV

Wil de echte pa(a)shaas opstaan?

AA-Security

Schrijf je in voor de nieuwsbrief