Hogere straffen tegen geweld verkeersregelaars nodig

Na het aanrijden van een verkeersregelaar in Noord-Holland pleit VBe NL opnieuw voor hogere straffen.

Op de N247 moest na een ongeluk verkeersregelaars in actie komen. Daarbij werd volgens de provincie Noord-Holland opzettelijk een verkeersregelaar aangereden. Deze moest worden opgenomen in het ziekenhuis. “Wij vinden dit onacceptabel”, laat de provincie weten. Een weginspecteur zegt in De Telegraaf: “Wij hebben thuis allemaal een gezin en komen ook graag gezond thuis.” In hetzelfde artikel zegt een andere weginspecteur dat dit soort aanrijden vaker voorkomen.

Hogere straffen

VBe NL heeft al eerder gepleit om beveiligers en verkeersregelaars onder de nieuwe regeling van minister Grapperhaus te laten vallen. Hij wil geweld tegen werknemers uit het publieke domein zwaarder straffen en afzien van taakstraffen. “Het houdt niet op. Allereerst wensen we deze betrokken verkeersregelaar en zijn collega’s veel sterkte om deze klap te boven te komen.  VBe NL eist ingrijpen door de verantwoordelijke ministers Van Nieuwenhuizen en Grapperhaus. Niet alleen in woorden maar ook in daden. De strafmaat moet omhoog”, aldus directeur Leon Vincken van VBe NL. “Respect moet je verdienen, maar blijkbaar gaat dat niet op voor verkeersregelaars of beveiligers. Hun aanwijzigingen dienen te worden gevolgd. Waar eindigt onze maatschappij als we dit soort optreden niet strak aan banden leggen?”

Lees ook: Minister overweegt taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief