Minister overweegt taakstrafverbod bij geweld tegen beveiligers

VBe NL vindt dat minister Grapperhaus  moet doorpakken nu hij het taakstrafverbod ook lijkt te willen laten gelden voor geweld tegen beveiligers.

Eind vorig jaar overlegde VBe NL met minister Van Nieuwenhoven (Infrastructuur en Waterstaat) over de geweldsincidenten tegen verkeersregelaars. Ze sprak toen uit dat verkeersregelaars voldoende beschermd hun werk moeten kunnen doen. Verder heeft VBe NL in een internetconsultatie gepleit om taakstrafverbod ook te laten gelden voor geweld tegen beveiligers en verkeersregelaars. Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil het taakstrafverbod uitbreiden, maar tot nu toe vallen deze beroepsgroepen daar niet onder. Volgens Beveiligingsnieuws wil de minister nu in gesprek met de Veiligheidsbranche. Hij zou nu overwegen het taakstrafverbod ook te laten gelden voor geweld tegen beveiligers.

Nu doorpakken

Dit is een stap in onze richting. Een van de VBe NL leden is bovendien een petitie gestart over dit onderwerp. “De aarzeling om hierover in gesprek te gaan ziet VBe NL als onnodige vertraging. De minister kan nu met de sector doorpakken en laten zien dat hij ook voor de veiligheid van particuliere beveiligers en verkeersregelaars staat. Wanneer deze werknemers in functie zijn, dan treden zij over het algemeen op in de openbare en publieke ruimte. Zij moeten zich veilig wanen en geen uitlaatklep van ongenoegen en agressieve burgers zijn” , aldus directeur Leon Vincken van VBe NL in een reactie.

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief