VBe NL: betere pensioenafspraken nodig

Partijen bij de cao Veiligheidsdomein – VBe NL en De Unie – willen betere pensioenafspraken maken voor de werknemers.

Dit heeft prioriteit doordat het pensioenfonds Particuliere Beveiliging besloten heeft in 2020 de opbouw van 1,875% naar 1,49% te verlagen. PensioenPro publiceerde hierover een nieuwsbericht. Tegelijk daalt de premie als percentage van de grondslag.

Ontstemd

In het najaar van 2019 werd dit al bekend gemaakt en VBe NL reageerde toen ontstemd. VBe NL is niet geraadpleegd in deze verandering en vindt deze onbegrijpelijk. De Unie is het hiermee eens. Tijdens de laatste onderhandelingen is samen met De Unie en input van werknemers in de Digi-C enquête juist gepleit voor een beter en bereikbaar pensioen. Ook de hoge franchise van ruim 20.000 euro maakt pensioenopbouw zeer lastig voor beveiligers. Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête wil een beter pensioen en wil hiervoor 99 euro per maand extra betalen. VBe NL is reeds in gesprek met het pensioenfonds en bespreekt of en hoe de pensioenafspraken voor werknemers vallend onder de cao Veiligheidsdomein verbeterd kunnen worden.

Leestip: Fonds particuliere beveiliging verlaagt opbouw en premie (Nieuwsbericht PensioenPro)

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief