Oud en nieuw

Aan het eind van het jaar enige reflectie van directeur Leon Vincken in zijn blog.

Het is weer zover, de lampjes branden, Sinterklaas is na zijn stoomtreinavontuur veilig met de boot naar het warme zuiden. Wij maken ons intussen op voor de winter. Verlangen naar een dik pak sneeuw dat alles bedekt en stilte brengt. De kerstgedachten en hang naar het nostalgische verleden krijgen voorrang in onze gevoelens. Het verlangen naar gezelligheid, elkaar en vluchten uit de hectiek van de waan van de dag. Weg uit een denderend geweld van prikkels om ons heen. Veroorzaakt door een dagelijkse onuitputtelijke stroom van informatie met een beroep op onze aandacht en tijd.

Toch vreemd. In plaats van regie te nemen en vandaag en iedere dag die kerstrust in te bouwen laten we ons alsmaar verder opjagen. Wat willen we hierdoor bereiken? Waar zijn we naar op weg? Als we ons kerstgevoel nu eens mee zouden nemen het hele jaar door? Wellicht vinden we elkaar dan in de stilte van de tijd opnieuw, ontdekken de waarde van aandacht en interesse. Omarmen we gezamenlijk de dag van morgen in een nieuwe toekomst. Zijn we tevredener en minder afgunstig. Investeren we in relaties in plaats van de hectiek van winstbejag, macht en eenzijdige communicatie. Zijn we meer gelijk. Groot en klein, ondernemer, werknemer, zelfstandige en de mensen aan de kant. Beveiliger en bezoeker, verkeersregelaar en automobilist.

Ja samen een klus klaren en trots zijn. Niet bevreesd maar uitdagend en spannend de volgende dag samen verder als één familie. Zoals onze VBe NL-familie. Wat ben ik trots op onze familie! Iedere dag opnieuw samen de schouders eronder. Kritisch naar elkaar maar open en luisterend. Bouwend naar een nieuwe toekomst voor ons veiligheidsdomein. Zoeken naar verbindingen en zaken voor elkaar krijgen. Ook in 2019 is hierdoor weer heel veel bereikt.

Het belangrijkste? Nieuwe collega’s in ons netwerk. Inmiddels tellen we ruim 115 leden. De ambitie voor 2020 staat op 130! Ondernemers in het veiligheidsdomein die voldoen aan onze Gedragscode zijn welkom. Binnenkort ook de ZZP’er, de ondernemer die ons laat zien dat arbeid ook anders georganiseerd kan worden. Dat maakt nieuwsgierig en ruikt naar lente. En ja zo is er toch iedere dag wel een VBe NL-kerstgevoel:

Samen veilig en trots werken aan de mooie dagen van morgen.

Fijne feestdagen.

Leon Vincken

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief