Oproep: meld geweldsincidenten

VBe NL wil dat het kabinet meer doet om verkeersregelaars te beschermen.

Aanleiding is het geweld tegen een 16-jarige verkeersregelaar door een automobilist die weigerde de aanwijzingen van de verkeersregelaar op te volgen. VBe NL hekelt ook de lauwe reactie van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in WNL Op Zondag (13 oktober). “De minister gaf een breed ontwijkend politiek antwoord over dit geweldsincident en schoof het op hufterig verkeersgedrag in het algemeen en dat de minister van Justitie en Veiligheid dit onder zijn aandacht heeft”, aldus directeur Leon Vincken van VBe NL. “Ik werd hier heel boos over. Wanneer dringt het bij de minister door dat de overheid voor bescherming dient te zorgen? Ook werknemers buiten overheidsdiensten doen werkzaamheden die binnen haar verantwoordelijkheid vallen.”

Hufterig gedrag

Kortom, ook verkeersregelaars zijn hulpverleners en die moeten helaas in deze eeuw beschermd worden tegen onze vergaande individuele eisen en dus hufterig gedrag. Een aanval op een verkeersregelaar dient voorzien te worden van een duidelijk signaal, aldus VBe NL: de aanwijzing is gezien en ik volg deze. Leon Vincken in een oproep aan de minister: “Wanneer past u samen met uw collega van Justitie en Veiligheid de wetgeving aan om alle verkeersregelaars te beschermen? Neem dan gelijk de beveiligers mee want die staan al sinds jaar en dag bloot aan risico’s van burgers die grenzen overschrijden.”

VBe NL zal brieven sturen naar zowel minister Van Nieuwenhuizen als haar collega Grapperhaus (Justitie en Veiligheid). VBe NL zal er in deze brieven op aandringen snel te gaan overleggen. Verder roept VBe NL alle verkeersregelaars en beveiligers op incidenten te melden via info@vbe.biz

Lees ook de blog van Leon Vincken over dit onderwerp.

 

 

Recente Berichten

Nieuws (successen!) van onze VVNL-leden

XXL Safety

BO beveiligings- en adviesbureau

Vol vermogen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief