Minister: bescherm de verkeersregelaars

Leon Vincken wil dat de overheid meer doet om verkeersregelaars te beschermen.

Zondagochtend was minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan het woord in WNL Op Zondag. Een serieus vraagstuk over ons gedrag in het verkeer. “Moeten verkeersregelaars niet meer beschermd worden door onze wetgever?” Dit naar aanleiding van het toenemende aantal incidenten waaronder het meest recente: het in elkaar slaan van een 16-jarige verkeersregelaar. Door een automobilist die niet snel genoeg bij zijn visplekje kon zijn. De minister gaf een breed ontwijkend politiek antwoord en schoof het op hufterig verkeersgedrag in het algemeen en dat de minister van Justitie en Veiligheid dit onder zijn aandacht heeft. Na confrontatie met dit ontwijkende antwoord werd gelachen en kwam het volgende item…

Nu u!

Ik werd in ieder geval heel boos!!! Hoezo doorschuiven? Hoezo ontwijken? Is dat niet hetzelfde als deze verkeersregelaars in het verkeer negeren? Minister: DE VERKEERSREGELAAR GEEFT U EEN AANWIJZING. De weg die u verkiest is niet de richting die u wordt aangewezen. Wanneer dringt het door dat u voor bescherming dient te zorgen? Ook werknemers buiten overheidsdiensten doen werkzaamheden die binnen uw verantwoordelijkheid vallen. Immers deze verkeersregelaars doen werk van de politie in uw verkeersdepartement. Zij worden opgeleid en getraind en krijgen toestemming van de overheid voor hun werkzaamheden.

Kortom ook verkeersregelaars zijn hulpverleners en die moeten helaas in deze eeuw beschermd worden tegen onze vergaande individuele eisen en dus hufterig gedrag. Een aanval op een verkeersregelaar dient voorzien te worden van een duidelijk signaal: de aanwijzing is gezien en ik volg deze. Wanneer past u samen met uw collega van Justitie en Veiligheid de wetgeving aan om alle verkeersregelaars te beschermen? Neem dan gelijk de beveiligers mee want die staan al sinds jaar en dag bloot aan risico’s van burgers die grenzen overschrijden.

De kans dat u dit leest acht ik niet waarschijnlijk. Namens VBe NL en alle verkeersregelaars zal ik u daarom schriftelijk vragen om over deze kwestie met ons in gesprek te gaan. Aan alle verkeersregelaars en hun werkgevers: VBe NL roept u op om alle incidenten te melden aan info@vbe.biz. Aan iedereen: volg de aanwijzing van een verkeersregelaar met een glimlach. Rij veilig.


Leon Vincken
Directeur VBe NL

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief