Massale steun voor resultaat cao Veiligheidsdomein

Er is massale steun voor het resultaat voor de nieuwe cao Veiligheidsdomein.

Zowel de leden van VBe NL als de werknemers uit het Digi-C panel hebben ingestemd met het eerder bereikte resultaat voor een nieuwe cao Veiligheidsdomein (1 oktober 2019-1 oktober 2021). De werknemers uit het panel stemden met maar liefst 83 procent voor het resultaat. VBe NL en De Unie bereikten hierover op 16 september een onderhandelingsresultaat. De inzet van deze cao-onderhandelingen was gebaseerd op de resultaten van het Digi-C onderzoek waaraan door bijna 400 werknemers en werkgevers in panels en in een online enquête is meegewerkt. Net als in voorgaande jaren konden alle werknemers via het Digi-C onderzoek hun wensen bekend maken voor de cao-inzet.

Uniek

Uniek, omdat bij andere cao-onderhandelingen alleen de stem geldt van vakbondsleden. Bij deze cao-onderhandelingen was slechts 18% lid van een vakbond, 82% heeft zonder vakbondslidmaatschap kunnen deelnemen. Dat is gelijkheid. Samen met De Unie biedt VBe NL transparantie in de resultaten van het onderzoek waarmee dit cao-akkoord is bereikt. Met alle werkgevers en werknemers in de branche wordt er gezorgd voor kwalitatieve arbeidsvoorwaarden. In 2020 een loonsverhoging van 2,8% en in 2021 een loonsverhoging die vóór oktober 2020 wordt vastgesteld.

Dankbaar

Onderhandelaar en directeur Leon Vincken van VBe NL dankt alle betrokken werkgevers en werknemers die dit akkoord mede mogelijk hebben gemaakt. “Kwaliteit, transparantie en gelijkheid zijn samen met het vertrouwen in elkaar de succesfactoren van dit akkoord. De samenwerking in het veld tussen werkgever en werknemer laat zien dat er ook top arbeidsvoorwaarden afgesloten kunnen worden zonder stakingen. Namelijk met een degelijk onderzoek en luisteren naar elkaar. In 2020 gaan we verder met het Digi-C onderzoek. Graag nodig ik alle partijen dan weer uit om samen de branche verder te ontwikkelen. Deze cao scoort opnieuw als de beste in de sector. Werken bij een VBe NL werkgever loont. Niet alleen in het loonzakje met ruim € 550 netto per jaar, maar ook op vele andere onderdelen en het meest belangrijke: iedereen heeft een stem en niet alleen actievoerders die slecht geïnformeerd de sector negatief in beeld brengen. Het Digi-C onderzoek laat dit mooi zien”.

Lees hier het nieuwsbericht over het cao resultaat

Lees hier het nieuwsbericht over het Digi-C onderzoek

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief