Alle werknemers bepalen inzet cao Beveiliging 2019

Net als in 2018 kunnen alle werknemers die onder de cao Beveiliging vallen, ook in 2019 hun wensen bekend maken voor de nieuwe cao.

De huidige cao Beveiliging loopt af op 1 oktober 2019. Afgelopen periode was het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB), waarin VBe NL samen met vakbond De Unie vertegenwoordigd zijn, weer druk bezig met het voeren van gesprekken over de wensen die de werkgevers en werknemers hebben over de arbeidsvoorwaarden. De besproken onderwerpen zijn verwerkt in een online vragenlijst. Op 30 juli ontvangen werknemers van hun werkgever een uitnodiging voor de vragenlijst. Deze vragenlijst kan op de smartphone of thuis achter een computer ingevuld worden. Het Sociaal Fonds Cao Beveiliging roept alle werknemers op mee te doen aan het onderzoek.

Mening werknemers telt

De cao Beveiliging is met deze werkwijze uniek, omdat alle werknemers de cao-inzet mede bepalen en het uiteindelijke cao-resultaat. Bij andere cao’s worden alleen de leden van vakbonden geraadpleegd. Leon Vincken, voorzitter van SFCB: “Hiermee maken partijen bij de cao-onderhandelingen en ons fonds duidelijk dat de mening van alle werknemers telt.” De resultaten van de vragenlijst zijn de basis voor de onderhandelingen tussen VBe NL en De Unie. Onderzoeksbureau MWM2 verzamelt alle gegevens en zorgt ervoor dat alle antwoorden anoniem verwerkt worden. De werkgever kan de ingevulde gegevens niet inzien. Werknemers maken met het invullen van de vragenlijst kans op een driedaagse SDR (Search, Detect, React) training.

Lees hier de volledige brief van de SFCB-voorzitter aan werknemers.

Recente Berichten

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief