Minister verleent cao Beveiliging óók voor het derde WW-jaar dispensatie

Minister Koolmees van SZW geeft VBe NL en De Unie opnieuw gelijk om als partijen zelfstandig in het veiligheidsdomein afspraken te maken over cao’s.

Deze keer stemt de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in met dispensatie voor verplichte deelname aan een verzekering (via een aparte cao PAWW voor het Semi Publiek Domein). Deze Private Aanvulling WW en WGA repareert de kortere wettelijke WW-periode. De minister is het met VBe NL en De Unie eens dat verplichte aansluiting bij deze verzekering, anders dan FNV, CNV en de NVB betogen, niet past bij het bijzondere karakter van de bedrijven die vallen onder de cao Beveiliging.

Voor tweede maal erkenning

De argumentatie hiervoor komt grotendeels overeen met de dispensatie voor de cao Particuliere Beveiliging. Leon Vincken, directeur VBe NL: “Dit is voor de tweede maal erkenning voor onze leden en onze eigen werkgelegenheidsinspanningen in onze cao Beveiliging. Die past bij onze regionale mkb-bedrijven en voorziet juist in continuering van werkgelegenheid. In plaats voor te kiezen voor een dure verzekering investeren wij in moderne arbeidsvoorwaarden passend binnen het brede veiligheidsdomein. De Cao Beveiliging is een top cao, gemaakt door werkgevers en werknemers samen. Werknemers verdienen meer en zijn breder inzetbaar. De loonverschillen zijn met de nu verleende dispensatie nog groter en wel € 775,91 per jaar (netto € 551,23). En daarnaast een hogere pensioenopbouw van ruim 10.000 EUR gedurende de 46-jarige loopbaan. Op de arbeidsmarkt hebben werknemers een betere positie en minder kans op drie jaar werkloosheid. Dat is veel waard in een maatschappij waarin veiligheid een steeds hogere prioriteit krijgt.”

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief