Fiscaal akkoord uniform beveiliging

VBe NL bereikte recent met de Belastingdienst een akkoord over de fiscale afhandeling van uniformen.

Vanaf dit jaar is het voorgeschreven en vergunningsplichtige uniform van de particuliere beveiliging ook fiscaal een uniform. Leon Vincken, directeur VBe NL: “Dit is een grote winst voor de hele branche. Werkgevers kunnen door dit standpunt van de belastingdienst beveiligers voorzien van één uniform als een beveiliger inzetbaar is voor meerdere BV’s binnen een onderneming. Dit sluit naadloos aan bij de recente ontwikkeling dat er nu ook één cao van kracht is voor VBe NL leden.”

Erkend als uniform

De voorwaarde die de Belastingdienst stelt is dat het bedrijfskleding betreft welke beschikbaar wordt gesteld aan de werknemer en vooraf door Dienst Justis op basis van de vergunning is erkend als uniform. Hiermee vervalt de omvang van het logo om te voldoen aan de fiscale criteria rondom bedrijfskleding. Centraal staat de in het stof geweven – bedrukte “V” zoals verwoord in de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Bredere inzetbaarheid en het uitwisselen van beveiligers wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

Exclusief voor leden
Download hier het bericht van de belastingdienst en aanvullende informatie.

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief