Cao Beveiliging van kracht

De eerder afgesloten cao Beveiliging is per 12 februari 2019 officieel van kracht.

Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid laten weten. In de cao die werd afgesloten met vakbond De Unie zijn onder andere afspraken gemaakt over een loonsverhoging van 2,37% en zijn er nieuwe stappen gezet naar een sectoraal brede cao. VBe NL is blij met het besluit van het ministerie en heeft de leden geïnformeerd over deze stap. Vanaf 12 februari 2019 zijn VBe NL-leden met terugwerkende kracht per 1 oktober 2018 gebonden aan de nieuwe cao Beveiliging 2018-2019.

3% hogere salarissen

De gemaakte afspraken voor deze cao laten zien dat de salarissen gemiddeld 3% hoger liggen dan de afgesloten cao van de Nederlandse Veiligheidsbranche. Ook zijn er betere afspraken gemaakt op het gebied van werktijden en afstemming tussen baan en privéleven. VBe NL en De Unie willen investeren in de toekomst van medewerkers en starten voor de beveiliging met een unieke leerrekening. Nu de cao Particuliere Beveiliging voor algemeen verbindend verklaring is aangeboden zullen VBe NL en De Unie zich maximaal inspannen om dispensatie te krijgen voor de volledige cao Beveiliging.

Download: Cao Beveiliging 2018-2019 (pdf)

 

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief