Halen van Kwaliteitslabel zorgt voor trots bij Topsave Security

John Theuns, sinds 2001 samen met zijn vrouw eigenaar van Topsave Security uit Nieuwkoop en lid van VBe NL, haalde onlangs het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca.

Tekst: Jan Spijk – Foto’s: Pim Geerts

Het Kwaliteitslabel werd in 2017 gepresenteerd als een belangrijk en nieuw kwaliteitsinstrument waarmee bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant maken dat hun organisatie voldoet aan de normen die werkgevers én werknemers hebben opgesteld. John legt uit waarom hij meedeed om te voldoen aan de eisen van het Kwaliteitslabel: “We willen graag het verschil met andere bedrijven maken. Dat je aan de kwaliteitseisen voldoet en integer bent. Ik vind dit Kwaliteitslabel heel belangrijk om je te onderscheiden van de cowboys in de markt. Dat vind ik ook het voordeel van een brancheorganisatie als VBe NL die dit label samen met vakbonden in de markt heeft gezet.”

Hoe ging de screening van je bedrijf in de praktijk?

“Ik ben prima geholpen door het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (SFCB) waar ik terecht kon voor vragen. In de eerste module keken auditeurs van de certificerende instelling stichting N’Lloyd naar de boekhouding van mijn bedrijf en moest ik stukken aanleveren. In de tweede module komen ze bij je thuis en een praatje maken. Dan gaat het over hoe je dingen regelt en zorgt voor beveiligingspassen van je medewerkers. Verder bezocht een auditeur een evenement dat wij beveiligden. Dat was een driedaags dorpsevenement in Nieuwkoop met onder andere een feesttent en een kermis. De auditeur ging echt het veld in en sprak ook met beveiligers. Ik slaagde voor alle drie de modules en haalde hiermee het Kwaliteitslabel binnen. Ik ben echt een gelukkig man met dit resultaat.”

Wat heb je geleerd van deze certificering?

“Ik heb zeker tips gekregen hoe je offertes aan opdrachtgevers nog beter kunt maken. Het aanmelden bij de politie, de beveiligingspassen van beveiligers en alle documenten die er bij komen kijken. Zodat je alles nog beter kunt borgen. Dat vraagt discipline. Dat heeft ook te maken met houding en gedrag zodat dit een automatisme wordt bij alle medewerkers.”

Ben je trots op het halen van het kwaliteitslabel?

“Zeker. Ik zie het als een teamprestatie van het hele bedrijf. Onder mijn digitale handtekening staat nu ook dat het bedrijf voldoet aan de eisen van het Kwaliteitslabel. We zijn het vierde bedrijf met het Kwaliteitslabel. Een ambassadeur van het SFCB benadert momenteel gemeenten. Ik hoop hier uiteraard werk door te krijgen. Inmiddels heb ik ook contact gehad met een belangrijk persoon bij een gemeente die het was opgevallen dat ons bedrijf inmiddels het Kwaliteitslabel heeft. Deze gemeenteambtenaar vindt dit zeer belangrijk. Dat is ook belangrijk als signaal naar cowboys die vaak onder de marktprijs gaan zitten.”

Beveel je andere bedrijven aan om het Kwaliteitslabel ook binnen te halen?

“Helemaal. Ik heb een collega in de buurt ook aangespoord om in ieder geval te kijken naar de informatie over het Kwaliteitslabel op de VBe NL-site. Ik vind dit ook een meerwaarde van het lidmaatschap van VBe NL.”

Wat zie je als voordeel van het Kwaliteitslabel?

“In ieder geval een stuk erkenning en ook trots naar onze mensen. Dat vind ik erg belangrijk. Het Kwaliteitslabel betekent ook trots en zakelijk gezien hoop ik dat er werk uit voortkomt. Verder is het goed voor het team. Het is net als bij een voetbalelftal. De juiste persoon moet op de juiste plaats staan.”

Meer informatie op onze speciale webpagina over het Kwaliteitslabel

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief