Debriefing

Eindejaarsblog van Leon Vincken. “We zitten in een spannend tijdsgewricht.”

Het einde van het jaar staat weer voor de deur, het sneeuwt en de feestdagen brengen ons weer eens terug naar waar het allemaal om draait: samen gelukkig en tevreden zijn. De kerstcommercie, de lichtjes en alles om ons heen ademen een sfeer van pas op de plaats, vragen om een moment van reflectie en van aandacht voor de omgeving. Van innerlijke reflectie, de eigen positie tot het geheel. Debriefing tijd.

“Maak je verschil of juist niet? Moet je wel verschil maken of juist niet? Is het voldoende dat je doet wat je iedere dag doet? Wordt er meer van je verwacht? Of juist minder? Wat is je rol in het geheel? Loop je alleen de toon aangeven voorop of ga je samen?”

Filosofische overdenkingen die voor iedereen anders uitpakken. We zijn ook allemaal zo verschillend en bewegen ons daardoor kris kras door het jaar heen. De schijn is hier de grote bedrieger. Niets is zo doelgericht als de mens. Hoe meer afstand je neemt en uitzoomt, hoe scherper je blik op het geheel. Zeker als je daar de tijd in meeneemt. Debriefing is een daarvoor welkom moment. Ja, we zitten in een spannend tijdsgewricht waarin veel om ons heen sterk lijkt te veranderen. Nieuwe verbanden en netwerken ontstaan vanuit al die kris kras bewegingen en doelgerichte zoektochten naar tevredenheid. Zo zie ik ook de bewegingen binnen VBe NL. Voor de insider zichtbare verschillen tussen leden en organisaties met ieder zijn eigen unieke invulling rondom het vraagstuk veiligheid. Bij uitzoomen blijken de raakvlakken met elkaar toch groter en steviger en laten eenzelfde beweging zien. Die ook past in de vele bewegingen om ons heen. Die luistert naar onze kernwaarden kwaliteit en gelijkheid. Gelijkheid niet in geld of omvang, maar juist in respect, begrip, verantwoordelijkheid en samen een klus klaren. Dit vanuit ons beste kunnen naar de hoogste norm. Een mooie beweging die onze vereniging verbindt. Een beweging die actief naar antwoorden blijft zoeken tijdens momenten van reflectie met iedereen die iets kan en wil toevoegen.

De groei van VBe NL, onze bereikte resultaten door gezamenlijke inspanningen laten het succes van deze beweging zien. Zoals de nieuwe cao Beveiliging waarin plaats is voor iedereen die veiligheid in al die kris kras bewegingen voorop stelt. Een cao die plaats en ruimte biedt om de vele verschillende bewegingen mogelijk te maken en handzaam, overzichtelijk en duidelijk weet te ondersteunen. Met plek voor ieders eigen verantwoordelijkheid. Beveiliger, verkeersregelaar, steward, medische ondersteuner, coördinator, planner, manager, administratief medewerker en ondernemer. Samen bewegen we zo voor een veilig Nederland. Maar niet alleen groei en cao staan op ons succeslijstje, we blikken ook tevreden terug op de beweging van ons nieuwe Kwaliteitslabel, de nieuwe opleiding Coördinator Evenementen Horeca Beveiliger, het druk bezochte symposium, de samenwerking met de SDR-Academy en vele momenten van uitwisseling en leren met en van elkaar.

Mij past als directeur VBe NL trots en een diep respect voor ieders inzet.

Dank!

Iedereen een mooi en gelukkig samenzijn met elkaar tijdens de komende feestdagen. Voor 2018 wens ik u vanuit onze vestigingsplaats Maastricht – ook rond kerst een magische plek zoals u op de openingsfoto ziet – verder allen een veilige beweging, kris kras nieuwsgierig op zoek naar verbinding.

Leon Vincken

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief