“Ondernemer en beveiliger samen centraal”

De voorzitters Peter Hoes (VBe NL) – links – en Reinier Castelein (De Unie) ondertekenden op dinsdag 12 december een partnership.

Foto: Pim Geerts

Met dit partnership gaan beide partijen met een gezamenlijke agenda samenwerken in de beveiligingsbranche. Centraal staat een nieuwe toekomst waaraan ondernemer en beveiliger samen invulling geven. De agenda wordt in 2018 verder uitgewerkt. Tijdens de ondertekening werd door de besturen van beide verenigingen al de eerste contouren van de samenwerking besproken.

Eigen regie

Directeur Leon Vincken van VBe NL ziet de samenwerking helemaal zitten: “Onze kernwaarde gelijkheid past goed bij de nieuwe arbeidsvoorwaarden die we samen met De Unie hebben vormgegeven in de nieuwe cao Beveiliging. Ruimte voor ondernemerschap, ruimte voor eigen regie door zelfroosteren en meer samenhang tussen de verschillende cao-bepalingen voor de soorten werkzaamheden. De Unie staat dicht op de dagelijkse werkpraktijk die werknemers stimuleert om samen met hun werkgever de beste opdrachten binnen te halen en met hoge kwaliteit professioneel uit te voeren. Het samen invulling geven van onze veiligheidsopdracht met de vertegenwoordiging van de professional in het veld is voor VBe NL een logische stap en voor de toekomst het enige antwoord op succes.”

Vernieuwingsagenda

Erwin Rog, coördinator arbeidsvoorwaarden bij De Unie, ziet eveneens voordelen in de samenwerking. “We hebben elkaar weten te vinden in de vernieuwingsagenda. Kwaliteit van de arbeid en goede arbeidsverhoudingen zijn voor ons belangrijke onderwerpen. We willen onder onze leden graag draagvlak creëren voor de cao.” Verder ziet Rog dat VBe NL een stem geeft aan de kleinere en middelgrote beveiligingsbedrijven. “Wij vertolken de stem van de werknemer binnen deze bedrijven.” Ook de afgesloten cao past volgens Rog in de vernieuwingsagenda van beide partijen. “Voor ons is verder de substantiële loonsverhoging voor werknemers van groot belang. Deze afspraken zijn een goede basis om de cao nog meer van de werknemers te maken. Daar gaan we samen met de VBe NL aan werken.”

 

 

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief