Vijf vragen aan…Nigel van Eck

Nigel van Eck (25) is beveiliger bij Rush Safety Services in Purmerend. We stelden hem vijf vragen.


Tekst: Jan Spijk – Foto: Pim Geerts

1. Wat doe je precies?
“Ik ben een allround beveiliger. Bij festivals, grote evenementen, maar ook bij feesten en in discotheken.”

2. Wat beveilig je het liefst?
“Ik sta het liefst bij de deur, omdat ik graag in contact kom met bezoekers van evenementen. Ik probeer altijd een goede sfeer te creëren met klanten. Bezoekers die een slechte uitstraling en duidelijk niet gekomen zijn om te feesten houd ik tegen. Dat is vaak een kwestie van een eerste indruk.”

3. Als ze dan toch naar binnen willen?
“Ik probeer altijd rustig te blijven en ik laat me niet uit de tent lokken. Ik probeer ze te overtuigen dat ze niet welkom zijn. We mogen geen geweld gebruiken, dat is voorbehouden aan de politie. Ik heb wel altijd een collega naast me staan. Eventueel kunnen we met de horecatelefoon versterking vragen aan de politie. Ik heb dat nog nooit hoeven te doen.”

4. Wat zijn jouw uitdagingen?
“Het lijkt me wel leuk om grote evenementen te beveiligen of een popartiest een hele avond te begeleiden. Ik wil graag groeien in mijn vak. Op termijn zou ik wel voor mezelf willen beginnen. Inmiddels heb ik al een bedrijf opgericht, dus de eerste stap is gezet.”

5. Waar kijk je naar uit?
“Ik ben ingeroosterd voor de kickbokswedstrijd tussen Melvin Manhoef en Remy Bonjasky op 29 oktober in Almere. Er komen dan 3500 mensen, dat lijkt me erg leuk om te doen. En ik verheug me op het festivalseizoen, maar dat is pas volgend voorjaar.”

 

Foto Pim Geerts

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief