Volwaardige arbeidsvoorwaarden verkeersregelaars in nieuwe cao Beveiliging

VBe NL is bijzonder verheugd dat verkeersregelaars een steeds vastere plaats hebben in de nieuwe eenjarige cao Beveiliging.

Deze cao is voor de verkeersregelaar en werkgevers die verkeersregelaars inzetten een grote vooruitgang. Verkeersregelaars zijn juist de beroepsgroep die thuishoort in de branche voor crowdmanagement en beveiliging. Als geen ander zien zij toe op grote verkeersstromen en zijn in contact met publiek. Hierbij staat veiligheid van een ieder voorop. De beroepsgroep verkeersregelaars heeft hiermee een unieke positie die door werkgevers nadrukkelijk wordt benoemd en omarmd. Bedrijven aangesloten bij VBe NL hebben hiermee voor hun verkeersregelaars een sterke maatschappelijke positie die hun arbeidsvoorwaarden op hoog niveau regelt en toekomst biedt voor ontwikkeling en professionalisering. VBe NL sloot hiermee ook namens alle aangesloten verkeersregelaars met vakbond De Unie een akkoord over een nieuwe cao Beveiliging voor circa 5000 werknemers (beveiligers, verkeersregelaars, basishulpverleners en brandwachten).

Volwaardig arbeidsvoorwaardenpakket

Verkeersregelaars krijgen met deze cao een volwaardig arbeidsvoorwaardenpakket. Zij profiteren daarom van de afgesproken loonsverhoging van minstens 4% in 2018. Als uitbetaling plaatsvindt volgens de cao loontabellen is er zelfs een stijging van 5% loon. De verkeersregelaars hebben met deze cao recht op de meest gangbare arbeidsvoorwaarden in de beveiliging en crowdmanagement. Er is een loon- en functiegebouw, vakantiedagen, verlofregeling, reiskosten en scholingsregeling. Directeur Leon Vincken van VBe NL: “Verkeersregelaars zorgen op hun unieke wijze voor een veiliger Nederland door in het publieke domein en het private domein bij evenementen, het verkeer in goede en veilige banen te leiden. Verkeersregelaars horen volgens sociale partners daarmee bij uitstek tot de groep werknemers die zich bezighouden met crowdmanagement-activiteiten. Ik roep werkgevers in Nederland die actief zijn met verkeersregelaars op om zich aan te sluiten en maatschappelijk verantwoord deze hardwerkende mannen en vrouwen die in weer en wind aan het werk zijn ook een volwaardige cao aan te bieden. Dat kan met onze cao.”

Meer informatie op onze speciale webpagina over verkeersregelaars

Recente Berichten

Shedd Nederland

Een politieke show

Benchmark VVNL 2022: groei leden, omzet én flexarbeid

240 (and counting)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief