VBe NL overhandigt nieuw Kwaliteitslabel

Tijdens het symposium Safety Awareness in het Philips Stadion in Eindhoven (10 maart 2017) heeft de (VBe NL) het Kwaliteitslabel Beveiliging Evenementen Horeca gepresenteerd.

Op de foto reikt Leon Vincken, directeur VBe NL en voorzitter van het Sociaal Fonds Cao Beveiliging (rechts), het document uit aan Jaco van Hoorn, hoofd operaties/plaatsvervangend politiechef bij de nationale politie, eenheid Zeeland-West Brabant. Van Hoorn toonde zich een groot voorstander van dit label. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van de kwaliteit en de samenwerking tussen brancheorganisaties en politie.

Nieuw kwaliteitsinstrument

Met de presentatie van het kwaliteitslabel heeft het Sociaal Fonds Cao Beveiliging een belangrijk en nieuw kwaliteitsinstrument ontwikkeld, waarmee bedrijven aan hun opdrachtgevers, gemeente en politie, inzichtelijk en transparant maken dat hun organisatie voldoet aan de hoog opgestelde normen van werkgevers en werknemers. Het kwaliteitslabel zorgt voor behoud en verbetering van de integriteit, kwaliteit en professionaliteit van zowel de beveiligingsorganisatie als het personeel. Het toetst onafhankelijk werknemers op kennis en veldwerk. Het management en personeel worden geaudit met wet- en regelgeving, administratief-financieel en praktijkgerichte onderzoeken. Het gaat volgens het bestuur niet om het afvinken van een schijnwerkelijkheid, maar om verdiepend en controlerend onderzoek, gericht op de dagelijkse praktijk. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen bedrijven en samen met belanghebbende partijen wordt gestreefd naar continue verbetering. De certificerende stichting is N’Lloyd ondersteund door Kwint Accountants en Adviseurs. Verder is samengewerkt met de vakbonden De Unie en CNV Vakmensen.

Nieuwe impuls

Bij de overhandiging van het kwaliteitslabel zei Leon Vincken in een reactie: “Ik heb vertrouwen om samen te werken met de politie. Die uitdaging neem ik graag aan. Kwaliteit is inderdaad niet onderhandelbaar. Met dit kwaliteitslabel geven we wel andere accenten, kwaliteit krijgt een nieuwe impuls. Dit is een label vanuit de werkvloer en de vakman. Want onze branche zucht en steunt onder de cowboys. Daarom is dit kwaliteitslabel van groot belang. We nodigen het veld uit ons te toetsen op de kwaliteit. Belangrijk bij dit kwaliteitslabel is de interne toetsing. Is dit niet die slager die het eigen vlees keurt? Nee, in dit geval keurt de slager het vlees van zijn buurman. Een betere toetsing vanuit het veld kun je niet krijgen.”

Recente Berichten

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Independant Safety Management Security B.V.

Security Support

Schrijf je in voor de nieuwsbrief