VBe NL ondertekent Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Op 26 januari 2017 ondertekende Peter Hoes, voorzitter van VBe NL, de verbrede Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

De code is ook verbonden met de NEVI gedragscode ‘handreiking verantwoord inkopen’ en sollicitatiecode van de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP). De code staat voor het sociaal verantwoord en met respect voor de kwaliteit van de dienstverlening opdrachten uit te zetten, aan te nemen en uit te voeren. Daarmee geeft de code een impuls aan de verbetering van het uitbestedings- en inleningsbeleid van bedrijven. De code maakt duidelijk wat gewenst marktgedrag is en biedt partijen een concrete leidraad hoe te handelen om daarmee naast de sociale ook de zakelijke opbrengst te realiseren.’

Gezonde concurrentiemarkt

Het doel van VBe NL is een gezonde concurrentiemarkt op basis van kwaliteit en innovatie waarbij de ondernemer met zijn beveiligers centraal staan. Peter Hoes: “Hiervoor moet de kwaliteit en prijs in een realistische verhouding tot elkaar staan en aan het cowboygedrag, oneerlijke lage prijzen, verdwijnen. Wij streven al 20 jaar om de doorgeschoten marktwerking tegen te gaan. De code sluit daarom goed aan op onze vereniging en we willen hiermee het verantwoordelijkheidsgevoel van alle betrokken partijen aanspreken.” Veiligheid wordt afgestemd door transparante en zorgvuldige afspraken waar goede samenwerking een vereiste voor is. De criterium-eisen van afspraken voor leden zijn vastgesteld in onze gedragscode met daarbij algemene verkoopvoorwaarden.

Middelpunt

Beveiligers zijn het middelpunt voor de organisatie. De vereniging sluit daarom met sociale partners, vakbonden CNV en De Unie, goede arbeidsvoorwaarden af in de cao Beveiliging. Bedrijven richten zich op een duurzaam sociaal beleid met goede en veilige werkomstandigheden waarin de belangen van medewerkers zijn behartigd. Structureel werk wordt zoveel mogelijk door medewerkers met een structureel vast dienstverband ingevuld. De code wordt opgenomen in de VBe NL-gedragscode waardoor alle leden hieraan verbonden zijn. “Aanzien de gedragscode gekoppeld staat aan het kwaliteitslabel laten we ook niet-leden, die het kwaliteitslabel willen halen, de code ondertekenen”, aldus Peter Hoes.

Op de foto ondertekent Peter Hoes (links) namens VBe NL de code. Rechts Kees Blokland, voorzitter commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Recente Berichten

VVNL groeit: meer leden (283) en meer omzet

ProToGa Evenementen B.V.

Nieuwe Haagse Wind

Loonwijzer: loondienst versus zzp

Schrijf je in voor de nieuwsbrief